AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Oligarhii care au fugit de pe front, luaţi la...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Oligarhii care au fugit de pe front, luaţi la rost de liderii de la Kiev. Cum au părăsit ţara?

oligarhi ucrainaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Oligarhii care au fugit de pe front, luaţi la rost de liderii de la Kiev. Cum au părăsit ţara?

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Această interdicție este valabilă în perioada de aplicare a legii marțiale.

Volodimir Zelenski a introdus legea marţială în întreaga ţară şi a anunţat, de asemenea, întreruperea relaţiilor diplomatice dintre Ucraina şi Rusia, ca urmare a agresiunii militare împotriva teritoriului ucrainean ordonată de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Oligarhii din Ucraina, luaţi la rost

Autorităţile de la Kiev tocmai au anunţat că toţi bărbaţii care au plecat din Ucraina, de la începutul războiului, au fost înregistraţi într-o bază de date şi urmează să fie chestionaţi cum au reuşit să treacă graniţa, când vor reveni acasă.

Le vor fi cerute documentele în baza cărora au fost lăsaţi de grăniceri să plece din Ucraina. Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, când președintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce el a numit o „operație militară specială”, cel mai mare atac asupra unui stat european de după al Doilea Război Mondial.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat în aceeași zi introducerea legii marţiale în toate teritoriile ţării.

Igor Surkis (unul dintre cei mai bogaţi oligarhi din Ucraina, 63 ani, care nu este vizat, deci, de le Legea Marţială, a venit în România pentru a vedea meciul Dinamo Kiev U19 – Sporting U19, scor 1-2, din UEFA Youth League. Patronul alb-albaștrilor a fost prezent în tribunele arenei din Giulești și a văzut partida alături de antrenorul echipei de seniori, Mircea Lucescu.

Ce înseamnă Legea Marţială din Ucraina

De obicei legea marțială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces, și prevede pedepse mai dure decât în mod obișnuit.

În Ucraina, Legea Marțială permite un control mai strict asupra firmelor private sau de stat, limitarea circulației cetățenilor sau a străinilor, limitarea sau interzicerea partidelor sau a organizațiilor care amenință securitatea statului sau monitorizarea canalelor media (tipografii, edituri, televiziune și radio). De asemenea, Legea Marțială permite raționalizarea alimentelor sau folosirea locuințelor private pentru adăpostirea temporară a militarilor.

author avatar
Andrei Ștefan
552 afisari

1 COMENTARIU

  1. CUM A TRECUT TOATA LUMEA…A DAT BANU SI IN UCRAINA SI LA ROMANIA SI DRUM DREPT SI LUMINA…DACA FACEA D.N.A O DESCINDERE LA VAMESI ACUM SAU LA MOMENTUL PUHOIULUI DE REFUGIATI…TREBUIAU ELICOPTERE MILITARE SA II CAZEZE LA BECIUL DOMNESC…ASAAAA…BODE LUCIAN NICOLAE A PRIMIT OMAGIUL VAMESILOR SI SE POATE RETRAGE LA PENSIE…CA BLAGA ODATA…VALIZA CU VAMA SI PACE…VAMILE TARII SUNT UN SVAITER CU SPAGI…CE DREAKU NE FACEM CA NU STIM?! ORICE REFUGIAT CU MASINA A PLATIT TRECEREA….PLUS BONUS MARE CA E BARBAT SUB STEAGUL LEGII MARTIALE…MINIM 1000 DE CACIULA…MINIM MINIMORUM

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger