AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Oficial ucrainean: „Vom distruge podul Crimeea cu prima ocazie”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Oficial ucrainean: „Vom distruge podul Crimeea cu prima ocazie”

podul crimeeaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Oficial ucrainean: „Vom distruge podul Crimeea cu prima ocazie” / foto: wikipedia.org

Distrugerea crucișătorului „Moskva”, nava amiral a marinei ruse, poate să nu fie ultima pierdere grea pentru Rusia. Forțele armate ale  Ucrainei, dacă vor avea posibilitatea, vor lovi podul din Crimeea, construit de ruși după anexarea Peninsulei.

Această declarație a fost făcută de secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională, Alexei Danilov, la emisiunea Radio NV, miercuri, 20 aprilie. Răspunzând la întrebarea „putem distruge peste podul Crimeei”, cu ajutorul căruia ocupanții transferă echipamente și arme, el nu a exclus o astfel de posibilitate.

Alexei Danilov secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională din Ucraina

„Dacă am avea ocazia să o facem, am face-o. Dacă avem ocazia să o facem, cu siguranță o vom face”, a spus Danilov, potrivit thetimeshub.in.

 

Cel mai lung pod din Europa

Cu o lungime de 19 km, `Podul Crimeea” leagă Peninsula Taman din sudul Rusiei de peninsula Kerci din Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014. Podul traversează strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov și Marea Neagră, fiind construit pentru a diminua izolarea Crimeii.

Podul Crimeea a fost inaugurat în 2019

Podul Crimeea a fost inaugurat de pereședintele Putin la cinci ani de la anexarea Peninsulei Crimeea și ar fi cel mai scump pod din lume. Potrivit cifrelor oficiale, costul total al construcției a fost evaluat la aproximativ 227,922 miliarde de ruble (aproximativ 3,7 miliarde de dolari).

author avatar
Andreea Vlad
17.084 afisari

9 COMENTARII

  1. SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOATAL SI INDATORAT ROMANIA

  2. Ucraina trebuie tavalita bine sa le iasa din cap nazismul si nationalismul si Victorie pentru Rusia

  3. 3,7 miliarde dolari, inseamna cca 3,4 miliarde euro. La un pod de 19 km inseamna cca. 179 milioane de euro pe km. Dar este in mare. Noi, pe uscat construim la 22 mil. euro pe km (vezi autostrada proiectata Brasov-Fagaras si altele). Aici se vede cit este furaciunea in Romania!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger