AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. OFICIAL, MARIUPOL A CĂZUT! Ce au făcut rușii în...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. OFICIAL, MARIUPOL A CĂZUT! Ce au făcut rușii în orașul încercuit, toată lumea vede asta – VIDEO

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. OFICIAL, MARIUPOL A CĂZUT! Ce au făcut rușii în orașul încercuit, toată lumea vede asta - VIDEO

Mariupol, orașul-port cu 400.000 de persoane înainte de război, este cel mai bombardat oraș din Ucraina. Acest lucru nu va mai dura, însă, mult deoarece rușii au anunțat că acum controlează ostilitățile în aproape toate locurile din Mariupol.

Soldații din forțele militare ucrainene s-au predat deja ocupanților ruși și ceceni. De asemenea, rușii au ales un primar pentru Mariupol, aflat sub un asediu devastator de mai multe săptămâni.

Mariupol va avea o nouă administrație

Iar joi dimineață, ca semn al victoriei lor, soldații lui Putin au arborat drapelul Rusiei pe clădirea SBU (serviciul de informaţii interne ucrainean) din Mariupol. Este dovada că orașul aparține acum Rusiei, au declarat surse din Armată pentru presa moscovită.

Denis Pușilin, șeful Republicii Populare Donețk, una dintre cele două entități separatiste din estul Ucrainei, a declarat că îl va nominaliza pe Konstantin Ivașcenko, un consilier local din partidul Platforma de Opoziție – Pentru viață, pentru funcția de primar al Mariupolului, după ce acesta ar fi fost ales pentru post de o adunare a „reprezentanților comunității locale”.

Distrugătorul Donbass, modernizat de americani, distrus!

Nava de comandă „Donbas” (U-500) a Marinei Ucrainene a fost distrusă de forțele militare rusești. Imagini din satelit arată că vasul andocat în portul din Mariupol a fost cuprins de flăcări.

Donbas (U-500) este o fostă navă sovietică de reparații care a fost transformată într-o navă de comandă în Marina Ucrainei, Proiectul 304 (nume de raportare NATO: Amur). Nava a fost construită pe șantierul naval Szczecin din Polonia în 1969 pentru Marina sovietică și a fost denumită PM-9.

În 2001 , nava a fost redenumită Donbas. În timpul serviciului în marina ucraineană, nava a participat în mod repetat la exerciții internaționale, precum și la parade și croaziere plutitoare militare locale.

author avatar
Andreea Vlad
1.046 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger