AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ofensivă totală asupra „Azovstal” declanșată de trupele Spetsnaz și...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ofensivă totală asupra „Azovstal” declanșată de trupele Spetsnaz și cecenii lui Kadîrov! / Șoigu, chemat de Putin la Kremlin! – VIDEO

ceceniRĂZBOI ÎN UCRAINA. Forțele ruse iau cu asalt uzina „Azovstal” din Mariupol. Liderul cecenilor anunță ofensiva totală - VIDEO

Orașul Mariupol a căzut în mâinile rușilor, iar Uzina Azovstal urmează și ea. Într-un mesaj postat pe social media joi dimineață, 21 aprilie, liderul cecen Ramzan Kadîrov a promis că ultima redută a Batalionului Azov va fi sub control rusesc până la sfârșitul zilei!

La asaltul asupra Azovstal iau parte și temutele trupe Spetsnaz, unitatea de elită a armatei ruse. Prin cucerirea portului Mariupol, Rusia a stabilit și securizat legătura directă cu Peninsula Crimeea.

Informații de ultimă oră arată că președintele Vladimir Putin ar fi fost deja anunțat oficial de această victorie importantă. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, chemat la Kremlin în urmă cu puțin timp, i-a transmis lui Putin că orașul Mariupol este sub control rusesc!

Anterior, Ramzan Kadîrov a transmis și el că trupele ruse vor lua cu asalt combinatul siderurgic și vor obține joi, „înainte sau după prânz”, controlul asupra lui.

În combinatul siderurgic „Azovstal” din Mariupol se adăpostesc ultimele trupe ucrainene care rezistă forțelor rusești, a declarat un oficial al autorităților separatiste din Donbas.

Mercenarii străini și luptătorii Batalionului Azov care au mai rămas în combinat, sub 1000 de persoane, încă mai aveau posibilitatea de a se preda până joi dimineaţă.

author avatar
Andreea Vlad