AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Occidentul pregătește Kievul pentru „Bătălia Donbasului” / America trimite...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Occidentul pregătește Kievul pentru „Bătălia Donbasului” / America trimite arme de 800 milioane $, Franța – 100 milioane!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Occidentul înarmează Ucraina pentru marea bătălie / SUA alocă un pachet de 800 mil. $, francezii trimit 100 mil. euro

Preşedintele american Joe Biden a anunţat miercuri un nou ajutor militar al SUA pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, în special echipamente grele, a arătat Casa Albă într-un comunicat.

Pachetul include elicoptere, transportoare blindate de personal și artilerie.

America trimite elicoptere de asalt

Această nouă tranşă de ajutor va conţine „echipamente foarte eficace pe care le-am mai livrat” Ucrainei, precum şi „noi capacităţi”, în special „sisteme de artilerie” şi „mijloace de transport blindate”, precizează executivul american, potrivit New York Times.

Administraţia SUA a dat de asemenea undă verde transferului de elicoptere. Statele Unite vor transfera 11 elicoptere Mi-8/17 și 200 de vehicule de luptă de infanterie M113 în Ucraina, care anterior urmau să fie livrate armatei afgane.

Franţa, echipament militar de peste 100 de milioane euro

Franţa a livrat Ucrainei echipament militar în valoare de peste 100 de milioane de euro, a anunţat ministrul francez al Apărării, Florence Parly, citat de Le Figaro.

„L-am anunţat pe omologul meu ucrainean că Franţa va furniza capacităţi militare suplimentare, în completarea unor donaţii materiale deja efectuate, în valoare de 100 de milioane de euro”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter ministrul francez al Apărării.

Aceste livrări constau în ”mijloace de protecţie, echipament vizual, armament şi muniţie, sisteme de armament care răspund nevoilor exprimate de către Ucraina”, precizează, într-un comunicat al Ministerului francez al Apărării, Florence Parly.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari

2 COMENTARII

  1. NU TOT CE ZBOARA SE MANANCA !,CAND SE VOR ANTRENA PILOTII UCRAINIENI PE ELICOPTERELE DE ATAC ??.E CLAR CE SCULE LE VOR DA AMERICANII UCRAINIENILOR !,NISTE JAFURI PREGATITE PENTRU AFGANISTAN !!!!!!!!!!!.
    ACEI ASA ZISI VOLUNTARI DIN UCRAINA SE PARE CA-S TRUPE SPECIALE INFILTRATE CARE VOR FOLOSI ECHIPAMENTELE LIVRATE !.
    ALTFEL NU SE EXPLICA UTILIZAREA LOR DE PE O ZI PE ALTA DE CATRE UCRAINIENII NEINSTRUITI PENTRU ACELE ARME.
    AMERICANII O CAUTA CU LUMANAREA,IAR ASTA PENTRU CA NU VOR PACEA ,VOR CASTIGURILE CA URMARE A LIVRARILOR DE ARME SI MUNITIE .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger