AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. „Nu trebuie să umilim Rusia, est vital” / Ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Nu trebuie să umilim Rusia, est vital” / Ce declară marea putere UE și NATO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Nu trebuie să umilim Rusia” / Ce declară marea putere UE și NATO

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este vital ca Rusia să nu fie umilită, astfel încât, atunci când luptele din Ucraina se vor opri, să se poată găsi o soluție diplomatică, adăugând că el crede că Franța va juca un rol de mediator pentru a pune capăt conflictului.

Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie. Poziția sa a fost criticată în repetate rânduri de unii parteneri estici și baltici din Europa, deoarece aceștia consideră că subminează eforturile de a-l presa pe Putin să se așeze la masa negocierilor.

„Putin face o greșeală istorică fundamentală”

„Nu trebuie să umilim Rusia pentru ca în ziua în care luptele se vor opri să putem construi o rampă de ieșire prin mijloace diplomatice”, a declarat Macron într-un interviu acordat unor ziare regionale publicat sâmbătă. „Sunt convins că rolul Franței este de a fi o putere de mediere”, a adăugat liderul de la palatul Elysee.

Macron a vorbit cu Putin în mod regulat de la invazia în Ucraina, ca parte a eforturilor de a obține o încetare a focului și de a începe o negociere credibilă între Kiev și Moscova.„Cred, și i-am spus, că face o greșeală istorică și fundamentală pentru poporul său, pentru el însuși și pentru istorie”, a spus Macron.

Franța a sprijinit Ucraina din punct de vedere militar și financiar, dar până acum Macron nu a fost la Kiev pentru a oferi un sprijin politic simbolic, ca alți lideri UE, lucru pe care Ucraina a dorit să îl facă. Macron a declarat că nu a exclus să facă deplasarea, scrie U.S. News.

Parisul trimite arme ofensive, inclusiv tunuri obuziere Cezar luate din stocurile armatei franceze. Macron a declarat că le-a cerut producătorilor de arme să accelereze producția acestora.

author avatar
Tudor Borcea
341 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu au nimic cu ce sa ii umileasca. Cu sanctiuni? Cu injuraturi? Rusia nu are cum sa piarda in ucraina. Geopolitic situatia e clara: Numai vestul sustine ucraina, global este de fapt o minoritate. Asia, africa, america de sud, china, india, arabii sant de partea rusilor. Probabil ca macron realizeaza ca de fapt europa si america se izoleaza de restul lumii nu ii mai baga nimeni in seama cu politica tampita pe care o fac

  2. Rusia este o tara repectata mai mult decit putregaiul UE si agresorul NATO care au facut numai probleme omenirii ,Respect pentru Putin si Victorie pentru Rusia impotriva Diavolui drogat si nazist

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger