AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Nou schimb de prizonieri Kiev-Moscova, alt american printre ei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Nou schimb de prizonieri Kiev-Moscova, alt american printre ei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Nou schimb de prizonieri Kiev-Moscova, alt american printre ei / Foto: printscreen

64 de ucraineni și un american au fost eliberați, miercuri, în cadrul unui nou schimb de prizonieri între Kiev și Moscova, a anunțat președinția ucraineană.

„64 de soldați ai forțelor armate ucrainene, care au luptat în regiunile Donețk și Lugansk, în special (…) se întorc acasă”, a declarat, pe canalul Telegram, Andri Iermak, șeful cabinetului prezidențial.

Precedentul Griner-Bout

Iermak a adăugat că un american, Suedi Murekezi, „a fost de asemenea eliberat” în acest schimb.

Potrivit agenției ruse de presă Tass, Murekezi a fost arestat în iunie în estul Ucrainei, înainte de a fi inculpat la începutul lunii august pentru „participare la demonstrații pro-ucrainene și antirusești” și „incitare la ură rasială”, la Herson (sud), la începutul conflictului, scrie Le Figaro.

Potrivit avocatului său, citat de Tass, la momentul punerii sale sub acuzare, el s-a aflat în aceste adunări „din întâmplare”. Clientul său „nu a luat niciodată parte la operațiuni militare” în regiunea Donețk, a spus el, adăugând că „a lucrat într-un club de noapte din Herson”.

Orașul a fost recucerit la începutul lunii noiembrie de către forțele ucrainene după o contraofensivă de câteva săptămâni. În timpul schimbului de miercuri, patru cadavre au fost de asemenea returnate”, a precizat Andri Iermak.

Rusia acceptase deja, în urmă cu câteva zile, un schimb de prizonieri între jucătoarea americană de baschet Brittney Griner și traficantul rus de arme Viktor Bout.

author avatar
Tudor Borcea