AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Noi gropi comune pentru victimele din Mariupol. Imagini din...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Noi gropi comune pentru victimele din Mariupol. Imagini din satelit – FOTO

groapa comunaRĂZBOI ÎN UCRAINA. Noi gropi comune pentru victimele din Mariupol. Imagini din satelit - FOTO

Noi imagini din satelit publicate de Maxar Technologies arată mai multe gropi lungi proaspăt săpate într-un cimitir de lângă Vinohradne, la aproximativ 12 kilometri de Mariupol.

Gropile conțin aproximativ 200 de cadavre, potrivit BBC, care citează reprezentanți ai firmei Maxar Tchnologies. Imaginile dezvăluie existența unui al doilea cimitir care s-a extins în ultima lună și include mai multe gropi lungi.

BBC nu a reușit să confirme în mod independent afirmația. Andryushchenko le-a cerut jurnaliștilor să găsească fotografii ale cimitirului pe imagini din satelit, spunând că acesta se află în districtul Livoberezhni, în apropierea cimitirului din satul Vinohradne.

 Groapă comună de 40 de metri, săpată lângă oraş

O analiză a imaginilor din satelit furnizate de Maxar de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii aprilie arată că noile săpături de la Vinohradne constau în gropi paralele, iar fiecare dintre ele are aproximativ 40 de metri lungime. Extinderea cimitirului a avut loc în perioada 22-29 martie 2022, aproximativ în aceeași perioadă în care au fost săpate pentru prima dată noi morminte lângă cimitirul Manhuș de la marginea Mariupolului.

În perioada 1-15 aprilie, noi gropi comune au fost săpate în cimitirul din Vinohradne.

Trupele ruse controlează cea mai mare parte a Mariupolului după săptămâni de bombardamente și lupte, dar Batalionul Azov încă se refugiază într-o oțelărie întinsă din oraș. Președintele Putin a abandonat planurile de a asalta uzina Azovstal și, în schimb, le-a spus trupelor să o sigileze.

author avatar
Andreea Vlad
285 afisari

6 COMENTARII

  1. Cand vad ca va luati lumina numai de la bbc, cnn e clar cat adevar se gaseste in acest articol. Zero.

    • Hopa , inca un profet!
      Apropo , cum sunteti platiti – in euro sau ati trecut la ruble (moneda viitorului cum comenteaza alti orci retardati de-ai tai)?

  2. ZIARE.COM UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIA ROMANIEI !!!
    SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger