AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Noi bombardamente în Jîtomir. O centrală termică și o...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Noi bombardamente în Jîtomir. O centrală termică și o clădire civilă, lovite – VIDEO

JîtomirRĂZBOI ÎN UCRAINA. Noi bombardamente în Jîtomir. O centrală termică și o clădire civilă, lovite - VIDEO

Războiul din Ucraina continuă! Armata rusă bombardează localitățile, punând la pământ numeroase blocuri și fabrici. Și spitalele au devenit țintele atacurilor aeriene.

După ce un bloc de apartamente și o fabrică importantă de textile din Jîtomir ar fi fost distruse marți seară, primarul orașului, Serhii Sukhomlyn, anunță miercuri că un alt atac aerian a avut loc în localitatea sa, iar o termocentrală și o clădire civilă ar fi fost lovite, relatează CNN.

În clădirea civilă lovită, primarul a spus că o femeie în vârstă care locuia acolo s-a ascuns în subsol și a ieșit în viață cu răni ușoare, pentru care este tratată la un spital.

Primarul a mai spus că toate ferestrele a două spitale au fost sparte de suflul exploziilor, inclusiv la un spital de copii, dar unde nu au fost victime și toată lumea se afla într-un adăpost antiaerian.

Bombele au lovit o maternitate în Mariupol

Forţele ruse au distrus un spital de copii şi o maternitate în oraşul asediat, Mariupol, din sud-estul Ucrainei, informează Primăria Mariupolului, conform BBC. Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat, conform informaţiilor preliminare, că cel puţin 17 persoane au fost rănite în urma atacului, atât mame, cât şi personal medical, informează CNN.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko. „Ați trecut linia umanității”, a spus Kyrylenko.

Poliția a deschis o anchetă și documentează consecințele bombardamentului maternității; polițiștii adună dovezi pentru Curtea Internațională de Justiție a ONU, a declarat poliția din regiunea Donețk.

author avatar
Andreea Vlad
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger