AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. NATO trimite arme defensive! Lloyd Austin a dat în...

Război în Ucraina. NATO trimite arme defensive! Lloyd Austin a dat în vileag preocuparea Aliaţilor

Lloyd Austin NATORăzboi în Ucraina. NATO trimite arme defensive! Lloyd Austin a dat în vileag preocuparea Aliaţilor

Aliaţii NATO vor continua să trimită arme defensive către Ucraina şi sunt uniţi în a susţine Kievul, a declarat miercuri ministrul american al apărării Lloyd Austin, la sosirea pentru o reuniune cu partenerii din cadrul organizaţiei.

Ucraina nu este membră a NATO, iar Rusia şi-a numit invazia din Ucraina o „operaţiune militară specială”.

Articolul 5 NATO este „de oţel”

Lloyd Austin a dat asigurări că ţările aliate din NATO sprijină Ucraina aşa cum pot. „Rămânem uniţi în sprijinul nostru pentru Ucraina”, a declarat Lloyd Austin în faţa jurnaliştilor.

Condamnăm invazia neprovocată şi nejustificată a Rusiei… Sprijinim capacitatea lor (a ucrainenilor – n.r.) de a se apăra şi vom continua să o susţinem”, a mai pus ministrul american al apărării, adăugând că angajamentul NATO de a-şi apăra aliaţii este „de oţel”.

Altfel, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a admis miercuri că Alianţa Nord-Atlantică are „responsabilitatea” de a se asigura că războiul din Ucraina nu se extinde dincolo de frontierele acestei ţări şi a recunoscut că acest conflict va avea consecinţe „de durată” pentru securitatea aliaţilor

„Este responsabilitatea NATO de a se asigura că această criză nu se intensifică dincolo de Ucraina şi acesta este şi motivul pentru care am sporit prezenţa (militară) pe flancul estic al Alianţei”, a declarat Stoltenberg, în prezenţa ministrului apărării american, Lloyd Austin.

author avatar
Andrei Ștefan