AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO trimite 70 de avioane de luptă la Kiev!...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO trimite 70 de avioane de luptă la Kiev! Care sunt țările care intră în luptă împotriva Rusiei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO trimite 70 de avioane de luptă la Kiev! Care sunt țările care intră în luptă împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a decis să furnizeze Ucrainei 70 de avioane de luptă de fabricație rusească, pentru a ajuta la apărarea țării împotriva trupelor  invadatoare ale lui Vladimir Putin.

Trei țări NATO trimit, astfel, avioane de luptă unei țări care nu face parte din Alianță, dar pe care au decis să o sprijine în fața invaziei Moscovei. Anterior, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a precizat că piloții au nevoie de avioane cu care sunt familiarizați, în speță cele fabricate de fosta URSS.

Piloții ucraineni au ajuns în Polonia

Într-o declarație pe Facebook, comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei a declarat că țara va primi 16 avioane MiG-29 și 14 Su-25 din Bulgaria, 28 avioane Mig-29 din Polonia și alte 12 avioane MiG-29 din Slovacia.

Un oficial guvernamental de la Kiev a declarat că piloții ucraineni au ajuns în Polonia pentru a începe procesul de preluare a avioanelor, scrie USA Today.

Duminică seara, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat într-un comunicat că avioanele vor fi transferate forțelor aeriene ucrainene împreună cu livrări de rachete antitanc și antiaeriene.

Canada trimite arme anti-tanc

„Nu vorbim doar de muniție. Oferim cele mai importante arme pentru a merge la război”. Borell a adăugat că armele sunt parțial finanțate cu 450 de milioane de euro din bugetul UE.

Decizia este prima utilizare a fondurilor UE pentru a cumpăra arme letale pentru o țară aflată în război, a menționat el.

El a adăugat că statele membre, inclusiv Danemarca, Germania și Suedia, adaugă în mod direct provizii militare, în timp ce Polonia servește drept „nod logistic”.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunțat marți că va trimite în Ucraina sisteme de arme antitanc și muniții îmbunătățite.

author avatar
Tudor Borcea
1.659 afisari

6 COMENTARII

  1. Ce-i asta mah? Razboi de casat vechituri? Aia invadeaza fara suport aerian cu luminile strazilor aprinse si alimenteaza tancul de la benzinarie iar aialalti arata filmari din jocuri video si mesaje pe whatsapp in timp ce tig@nii fura tancuri cu tractorul.

  2. Domnule Tudor Borcea, a intra în război este cu totul altceva decât a trimite tehnica de lupta.Ma voi feri de articolele tale mincinoase

  3. A reușit Putin ce nu a făcut nimeni: sa unească o lume.
    Dacă China nu intervine sa medieze rapid, va reuși și ea sa facă unirea unui glob, împotriva produselor chineze…

    • Se pisa china si rusia pe toti, Vasile!! Vezi ca doza 4 de vaxxin urla dupa matale!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger