AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO, tot mai aproape de o confruntare cu Rusia....

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO, tot mai aproape de o confruntare cu Rusia. Undă verde de la Casa Albă – avioanele de luptă, trimise la Kiev!

avioaneRĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO, tot mai aproape de o confruntare cu Rusia. Undă verde de la Casa Albă - avioanele de luptă, trimise la Kiev!

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat duminică că membrii NATO au permisiunea de a trimite avioane de luptă Ucrainei, în timp ce SUA și aliații își continuă eforturile de a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei Rusiei, scrie CBS.

„Au primit undă verde”, a spus secretarul de stat american Blinken într-un interviu pentru „Face the Nation”, când a fost întrebat dacă guvernul polonez, membru al NATO, ar putea trimite avioane de luptă în Ucraina.

„De fapt, discutăm cu prietenii noștri polonezi chiar acum despre ce am putea face pentru a le satisface nevoile dacă, de fapt, vor alege să furnizeze aceste avioane de luptă ucrainenilor”, a spus oficialul.

Polonia ar putea furniza avioane Ucrainei

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat pentru CBS News că administrația Biden evaluează capacitățile pe care le-ar putea oferi pentru a furniza avioane Poloniei dacă ar decide să transfere avioane în Ucraina, dar a remarcat că există mai multe întrebări care apar din decizia de a face acest lucru, inclusiv cum ar putea avioanele să fie transferat din Polonia în Ucraina.

Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei în SUA, a declarat pentru „Face the Nation” că speră că Ucraina va primi avioane de luptă din Polonia „cât mai curând posibil”.

„Colaborăm cu americanii, în special, cu prietenii și aliații noștri, la aprovizionarea constantă cu toate munițiile și avioane antiaeriene, antitank pentru a ne putea apăra eficient țara”, a spus ea.

Ambasadorul Ucrainei în SUA: „Lumea nu este în siguranță”

Markarova a spus că Ucraina este recunoscătoare Occidentului pentru sprijinul său continuu, dar a sugerat că comunitatea internațională trebuie să răspundă mai repede, deoarece rușii își „intensifică” atacurile.

„Este clar, după 11 zile, că avem nevoie de toți să ne mișcăm mai repede”, a spus ea. Ucraina, a continuat ea, nu a provocat un atac din partea Rusiei.

Invazia Ucrainei de către Rusia a stârnit sprijin la nivel mondial pentru poporul ucrainean și un răspuns unitar din partea Occidentului. Aliații americani și europeni au oferit ajutor militar și umanitar Ucrainei și au impus sancțiuni ample celor mai mari instituții financiare ale Rusiei, oligarhilor ruși și oficialilor de rang înalt de la Moscova, inclusiv președintele Vladimir Putin însuși și ministrul de externe Serghei Lavrov, ca parte a eforturilor de a elimina ţara din sistemului financiar global. Putin a spus sâmbătă că sancțiunile sunt „declarație de război”.

author avatar
Andreea Vlad
2.730 afisari

14 COMENTARII

  1. Asta nu e ceva nou,dintotdeauna USA si Rusia au inarmat tari diverse se cheama „proxy”. Dar pe termen lung duce la actiuni similare,tari care sunt anti-USA vor cauta sa obtina arme de la Rusia.Te poti trezi cu arme rusesti in Africa,America de sud,Asia,cine stie unde.Lumea devine extrem de periculoasa,nu e ceva normal.Mai nou se discuta de IRAN la Viena.Pai in cazul asta situatia e din ce in ce mai complicata

  2. SUA ,DECLARATII PERICULOASE FACUTE DE BLINKEN AMENINTA PACEA IN EUROPA !.
    INCERCARILE IRESPONSABILE A UNOR REPREZENTANTI SUA DE A EXTINDE CONFLICTUL ,CE-I ACEEA „UNDA VERDE ” ? PENTRU POLONIA CA SA TRIMITA AVIOANE IN UCRAINA ,CE OBLIGATII ARE NATO CA SA INTERVINA IN UCRAINA ?,UCRAINA NU-I TARA MEMBRA NATO !.
    CINE I-A ATRAS INTR-O CAPCANA PE UCRAINIENI ?,IN CE BAZA ?,CE DEDESUBTURI SUNT IN INCERCAREA SUA DE A EXTINDE CONFLICTUL ?.
    ACUM VRO 2 LUNI AMERICANII ISI PUNEAU SINGURI PROBLEMA UNEI EXAMINARI MEDICALE PENTRU BIDEN !,ATI SISTAT EXAMINAREA ?,ESTE SAU NU CAPABIL DE A LUA HOTARARI
    DE RAZBOI SAU PACE ?. ROMANIA CA TARA NATO CE A PRIMIT PENTRU MILIARDELE PLATITE IN AVANS ??-FIARE VECHI !,CU ASA ARMAMENT INVECHIT AI CURAJUL SA STARNESTI FURIA RUSILOR ??. CU 1 SOLDAT PE KM DE GRANITA PRETINDETI CA NE APARATI DE RUSI ??.

  3. E clar ca se urmărește regionalizarea conflictului. Rusia amenință România pentru avioanele ucrainene ce sunt lăsate sa aterizeze la noi iai US împinge Polonia în ghearele ursului rusesc in timp ce americanii importa petrol și uraniu rusesc. Nu v-ați lămurit bai proștilor ce inseamna alianța cu US?

    • Da poate fi nepoliticos.
      Dar ce face Rusia daca un avion de linie romanesc are un motor ars si trece prin apele teritoriale ale lor?
      1 Il doboara?
      2 Il lasa sa se prabuseasca?
      3Il trage la sol?

  4. N-ar trebui să publicați toate zvonurile.
    Chiar dacă vreunui politician zevzec i-ar fi trecut trăznaia prin cap durează ani de zile pînă ce piloții se obișnuiesc cu noile avioane, tehnicienii să-nvețe să le-ntrețină, hangare, piese samd. Pînă atunci încep și se gată două războaie.
    Hai să zicem că piloții vor fi voluntari din Vest. Iarăți e vorba de ani: logistică, interoperabilitate între avioanele vestice și cele ce le au acum precum între primele și radarele din Ucraina.
    Într-un cuvînt: gargară.
    PS Văd că nimeni nu mai bate toba cu hipersonicele.

  5. Cum au ajuns ba amerlocii sa faca macel in europa de parca e lumea a treia si ce castiga daca se baga la lupta cu rusii ca ucraina e deja pusa la pamant , pt ce vor sa bage toata europa sa vina ei stapani economici iar astia de carton chiar sunt nebuni!!!

    • mai vita incaltata cine starneste tot praful? nu retardatul tau de putin? daca ar sta nebunul cuminte in sectia lui de furiosi iti garantez ca europa nu va avea nici cea mai mica problema economica sau militara. retardatii din est vin ca salbaticii cu bate si furci si incep razboiul si apoi urla ca de ce se implica alte state! abia astept dizolvarea rusiei. sa nu mai ramana picior de inapoiat rusnac pe pamantul asta.

  6. E un moment formidabil sa scapam si noi de gunoaiele rusesti care cad ca paiațele, sa le dam la Polonezi sa le dea la Ucraina si sa luam F 16 din stocul Nato, iar pilotii romani sa inceapa deja pregatirile pt F 35!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger