AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO înființează patru noi grupuri de luptă, unul în...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO înființează patru noi grupuri de luptă, unul în România

RĂZBOI ÎN UCRAINA. NATO înființează patru noi grupuri de luptă, unul în România

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a anunțat, miercuri, că patru noi grupuri de luptă vor fi înființate, unul din ele fiind în România, celelalte în Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

Aceste grupuri de luptă sunt alcătuite din 1.000 de militari și au misiunea de a ajuta statele-gazdă să își pregătească apărarea în fața amenințărilor.

Opt batalioane NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră

Alături de forțele Alianței existente din Țările Baltice și Polonia, vor exista opt batalioane NATO, de la Marea Baltică până la Marea Neagră, a precizat Stoltenberg.

Anterior, secretarul general adjunct al Alianței, Mircea Geoană, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că grupul de luptă care urmează să fie desfăşurat pe teritoriul românesc este deja în faza iniţială de operaţionalizare de capabilităţi.

Înaintea summit-ului NATO de joi, 24 martie, Jens Stoltenberg, a avertizat și cu privire la utilizarea armelor chimice de către Rusia.

„Ce vedem acum în Ucraina este foarte dureros și vedem consecințele invaziei asupra unei națiuni suverane și independente”, a declarat miercuri, la o conferință de presă, secretarul general al NATO.

„Retorica nucleară a Moscovei”

„Orice utilizare a armelor chimice va schimba complet natura conflictului”, a declarat Stoltenberg. „Ar avea consecințe severe nu numai în Ucraina ci și în țările vecine”, a adăugat el.

Stoltenberg a precizat că membrii Alianței vor decide dacă vor trimite Ucrainei echipamente de protecție împotriva armelor chimice.

Șeful NATO a precizat că intrarea Ucrainei în Alianță „nu este pe agendă” dar „sprijinul ei este”. Însă NATO nu va trimite trupe în sprijinul Kievului.

Stoltenberg a denunțat și „retorica nucleară a Rusiei. „Rusia trebuie să înceteze cu retorica nucleară, NATO transmite un mesaj că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu poate fi dus niciodată”.

„Trebuie să facem tot posibilul ca să prevenim escaladarea dincolo de Ucraina a acestui conflict”, a mai spus el, declarân că se așteaptă ca la summit-ul de joi China să condamne agresiunea Rusiei.

Totodată, Stoltenberg a precizat că nu va exista o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, așa cum o cere președintele Volodimir Zelenski. „O zonă de excludere aeriană ar însemna să disturgem avioanele rusești iar asta ar declanșa un conflict la scară largă”, a spus el.

Secretarul general al Alianței a apreciat că lumea se confruntă cu o schimbare fundamentală „în care regimurile autoritare își cresc forța militară pentru a-și atinge scopurile”.

author avatar
Tudor Borcea
381 afisari

10 COMENTARII

  1. Ce frumoase vorbe…bla bla blaaa.In realitate sunt 9 tari cu capacitati balistice nucleare si doar 5 sunt parte din UNSecurity…restul nix.Ce bine era cu Gorbaciov cand au semnat tratatul in1990.Acum toti parca au inebunit vor la razboi.Nu mai exista jena toti discuta parca ar fi vorba de fotbal.nu e fotbal e catastrofa

  2. Nu mai aduceti mercenari drogati din NATO, ci aduceti militarii romani sa-si apere propria tara.
    Militarii nostri sa moara prin tari straine luptand pentru Cabala, iar Romania sa fie aparata de mercenarii drogati din NATO ?
    Va dati seama ce organizatie de doi bani este NATO, daca Prostanacul TRADATOR Mircea Geoana, ,,Mihaela dragostea mea”, este sef acolo ?
    NATO face cheltuieli pe rujuri, creme si manichiuri pentru ofiterii si soldatii LBGM.

    Dar militarii romani nu vor trage in poporul roman, asa cum vreti voi, tradatorilor de tara !
    Din azcest motiv preferati drogatii din alte tari, pentru ca vor trage la foc automat.
    Veti atarna in streang pentru GENOCID, TRADARE NATIONALA si crime impotriva umanitatii !

  3. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche si nu trebuie sa ne modernizam si inzestra armata.
    Uite ce bine ca de 8 ani Ucraina s-a modernizat. Ce mult inseamna asta pentru independenta ta si suveranitatea statului lor!
    Sa nu pățim ca in razboiul mare cand tot așteptăm de la fratele Franta arme si tactici noi sau ca in al2lea razboi cand din aceiasi cauza a coruptiei militare armele si munitia nu mai ajungeau pe frontul de est iar germanii isi opreau doar pt ei. Din cauza asta frontul ce a colapsat atunci a fost cel sudic cel cu mai multi romani. E bine ca tânărul ofiter roman sa ia stiinta si sa acționeze acum nu maine!

  4. Chiar nu înțelegeți ce înseamnă acest grup de lucru, format din 1000 persoane care ajuns nu ne apără, Puțin s-a exprimat așa” până vin aia de acolo sunteți oale și ulcele”, art. 5 e o mare barbă fraților noi nu rezistam nici 24 h.
    Ne spune clar că nu ne apără și va trebuie să ne apărăm noi singuri, sistemele antirachetă sunt slabe, priviti orașele Ucrainei cum sunt așa va fi și la noi in caz de Doamne ferește.
    Vor face lucruri de suprafață au spus clar că sistemul de apărare este pentru rachete venite din Iran și alții, nu este pentru Zirkon, Satan, Kinjal etc.
    Ne întărâta și ne baga pe noi și Polonezi in față, că sa ce, sa ne-o luam pe coajă.
    Chiar credeți că Ungurii sunt nebuni nu își văd lungul nasului.
    Așa că prudență maximă.

  5. @ Bă bani, bani că refugiații din Ucraina care vor mai mult și mai mult în NATO și în Uniunea Europeană nu mai mănâncă de la ruși și nici din Ucraina și apar aspecte umanitare ce ar putea să îi nemulțumească, să le producă insatisfacții, insatisfacții care ar putea contribui chiar și la o infracționalitate mai crescută, ? Probabil cămai puținî milităreală și arme v-ar oferi condiții să rezolvați mai bine aspectele umanitare ale refugierii ucrainienilor, ? Guvernanții de la București și-or fi propus și să se îmbogățească observând că e cu criză și crescând prețurile, ca „băieții deștepți” ce le au cu „jmechereza” ,?

  6. ,,RĂZBOI ÎN UCRAINA. Temuții luptători din Batalionul Azov, prinși deghizați în femei când încercau să fugă din Mariupol!

    Batalionul Azov, format din circ 900 de luptători cu viziuni neonaziste, s-a remarcat atunci când luptătorii săi au recucerit orașul Mariupol de la separatiștii pro-ruși în 2014.
    Zeci de mărturii video șocante au apărut în ultimele zile și toate arată că cei din Batalionul Azov au folosit femei și copii drept „scuturi umane” în confruntările cu armata rusă.
    Luptătorii Batalionului Azov, prinși când încercau să fugă din Mariupol
    Dar după ce Mariupol a fost încercuit de forțele rusești, mai mulți membri ai Batalionului Azov ar fi încercat să părăsească orașul-port de la Marea Azov deghizați în… femei…
    …O altă dezvăluire extrem de șocantă a apărut pe rețelele de socializare.
    Se pare că membrii Batalionului Azov ar fi măcelărit civili vorbitori de limba rusă care încercau să părăsească Mariupol și să se îndrepte spre Rusia.
    Acesta ar fi motivul pentru care civilii care fug din Mariupol merg în zonele deținute de ruși
    și nu în acele zone deținute de regimul de la Kiev.’’
    https://www.national.ro/stiri-externe/razboi-in-ucraina-temutii-luptatori-din-batalionul-azov-prinsi-deghizati-in-femei-cand-incercau-sa-fuga-din-mariupol-video-756848.html

  7. AM MAI AUZIT GARGARA ASTA DlE STOLTANBERG A TRECUT O LUNA SI MIA ACEEA PROMISA INCA N-A AJUNS ,1 militar pe Km !,OARE NU-S PREA DESI ?asta in schimbul 1 dar in rest ?
    APROPO ORDIN PE UNITATE IN ISRAEL ,ITIC EMIGRANT IN ISRAEL LUAT SOLDAT SI TRIMIS IN PRIMA LINE ! , SOLDATI VA ORDON SA LUPTATI PANA LA 1 !,
    ITIC CERE SA IASA LA RAPORT ,Soldat Itic intreaba -DACA LUPTAM PANA LA 1 ,DE LA DOUA SUNTEL LIBERI ?.
    Dle STOLTANBERG CUM RAMANE CU ACOPERIREA CELORLALTE 3 SCHIMBURI ?.
    MAI DISTANTATI ,MAI DISTANTATI SOLDATI CA PANDEMIA NU S-A TERMINAT .
    AR MAI FI O INTREBARE -PE LINIA FRONTULUI CUM VA FI ASIGURATA DEPLASAREA IN CONDITII DE MAXIMA SIGURANTA A DIVIZIILOR DE PUTANE ?.

  8. In foarte scurt timp Palariile Albe vor pune in functiune sistemul EBS si va intrerupe toate comunicatiile de pe planeta: internet, telefon, radio, pentru a opri MINCIUNA propagata de Mass-media vanduta Cabalei.
    In primele 3 zile este posibil ca si energia electrica sa fie intrerupta peste tot sau in tarile unde Cabala isi are cuiburi de reptilieni in care se ascund. Apoi, in urmatoarele 7 zile Legea Martiala va intra in vigoare in toate cele 209 tari semnatare ale legii NESARA/GESARA din 2015. Armata Internationala va fi prezenta in toate cele 209 tari si va lichida cuiburile de satanisti. Cetatenii vor fi obligati sa stea in case pentru a nu incurca activitatea armatei. Armata va aduce apa, mancare si medicamente celor care si-au terminat proviziile. In cele 7 zile se va difuza pe tv, pe orice canal, un documentar de 8 ore care sa va repeta de 3 ori pe zi timp de 7 zile. Acest documentar va trezi omenirea la realitate, pentru ca oamenii vor vedea
    ADEVARUL despre Reptilieni, Mafia Khazera, 9/11, razboiul din Ucraina, programarea celor 3 razboaie mondiale si istoria adevarata a omenirii. Chiar si IDIOTII care sunt majoritari pe acest pamant, se vor trezi la realitate dupa ce vor vedea acest documentar. La inceputul celor 7 zile se vor primi 7 mesaje pe telefon de la Comandantul Palariilor Albe Donald Trump, adevaratul presedinte al noii republici restaurate America, cel care a castigat alegerile din 2020 cu 80 744 263 de voturi. Mesajele vor fi in limba tarii din care este ciumpalacul care le primeste. Ca semn ca acest moment se apropie este faptul ca va fi anuntata mortea Reptilei Angliei, despre care presa vanduta spune deja ca se simte rau, ca merge in carucior…bla, bla, bla.
    Organizatia satanista UE nu va mai exista dupa cele 10 zile, iar 34 de cladiri satanice din intreaga lume, inclusiv palatul Bukingam, Vaticanul si cladirea Parlamentului European vor fi distruse.Razboiul din Ucraina se tremina.Putin si-a facut datoria si a distrus laboratoarele unde se faceau arme biologice, a eliberat copiii rapiti pentru trafic de copii, a blocat conturile satanistilor Biden, Clinton si a altor reptile, a distrus reteaua de traficanti de arme si trupele de nazisti.Zelensky va fi arestat, judecat si spanzurat de Tribunalul Militar International pentru Crime impotriva umanitatii, asa cum vor fi judecati si spanzurati si ceilalti criminali care au facut si inca fac GENOCID cu vaccinul ucigas. Complicii lor: medicii, ziaristii, IT-istii si alte scursuri, vor primi inchisoare sau chiar streang, in functie de gravitatea faptelor lor.
    Pana la Pastele ORTODOX toata mascarada se va incheia cu victoria BINELUI, ADEVARULUI si OMULUI creat de DUMNEZEU. Pentru satanisti si reptilieni pandemia de catuse si streang abia incepe.Golanul Satana va rade de ei dupa ce i-a folosit ca pe niste IDIOTI folositori.

  9. ,,Președintele rus Vladimir Putin i-a spus vineri lui Donald J. Trump că a ordonat executarea a 12 ingineri internaționali de arme biologice pe care forțele ruse i-au capturat în Kiev și în alte orașe ucrainene, a spus o sursă Mar-a-Lago aflată la curent cu conversația.
    Putin i-a numit pe ingineri criminali transnaționali, spunând că Ucraina nu va mai fi un teren propice pentru „ciumă” occidentală, un cuvânt pe care l-a folosit adesea pentru a face referire la instalațiile de arme biologice și la sindicatele traficului de copii.
    La ordinul lui Putin, comandantii i-au decapitat unul câte unul pe cei 12 criminali.
    Putin a spus că i-a capturat în viață pentru că a vrut să trimită un mesaj clar, nediluat, directorilor consorțiilor de arme biologice care au fabricat arme de distrugere în masă pe pământul ucrainean.
    „Putin i-a spus lui Trump că execuțiile au fost filmate și că va trimite videoclipul persoanelor responsabile cu construirea acelor laboratoare. El a spus, de asemenea, că doi americani „murdărie și mizerie” se numără printre criminalii ucisi, si că un videoclip cu decapitarea lor va fi trimis la DARPA”, a spus sursa noastră.
    Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) este o agenție de cercetare și dezvoltare a Departamentului de Apărare al Statelor Unite, responsabilă de dezvoltarea tehnologiilor emergente pentru utilizare de către armată. Putin a susținut că DARPA a controlat două unități de cercetare biologică/chimică în centrul Ucrainei. „Ei bine, președinte Putin, cred că știi ce faci și, sincer, cred că ai ideea potrivită.
    Ceea ce se întâmplă cu aceste laboratoare este o mare rușine și o catastrofă”, a răspuns Trump.
    În încheiere, Putin i-a spus președintelui Trump „Războiul aproape s-a încheiat”.’’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger