AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova spune când va face schimb de prizonieri cu...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova spune când va face schimb de prizonieri cu Kievul / Cine nu va fi iertat

Un soldat rus şi-a BĂTUT JOC de armata lui Putin: "Sunt gata să-i împuşc pe toţi comandanţii"

Rusia va lua în considerare un schimb de prizonieri cu Ucraina numai după ce prizonierii ucraineni vor fi judecați, a declarat, miercuri, ministrul rus adjunct de Externe, Andrei Rudenko.

„Vom analiza toate acestea după ce cei care s-au predat vor fi judecați, după ce se va ajunge la un verdict”, a spus el. „Înainte de asta, discuțiile despre un schimb sunt premature”, a adăugat Rudenko.

4.000 de soldați ucraineni au fost capturați

Săptămâna trecută, ultimii apărători ucraineni ai orașului strategic Mariupol, care se ascundeau de săptămâni întregi în uriașa oțelărie Azovstal, s-au predat.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, aproape 4.000 de soldați ucraineni au fost capturați acolo. Autoritățile ucrainene doresc să organizeze un schimb de prizonieri de război, dar autoritățile ruse au indicat în mod repetat că cel puțin o parte dintre aceștia, aparținând de Batalionul Azov, nu sunt soldați, ci luptători „neonaziști” vinovați de crime de război.

Sâmbătă, deputatul și negociatorul rus Leonid Sluțki a declarat că Moscova va „studia” posibilitatea de a schimba luptători din Batalionul Azov cu Viktor Medvedciuk, un politician ucrainean și om de afaceri bogat, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, care a fost arestat la mijlocul lunii aprilie în Ucraina.

Liderul separatist pro-rus Denis Pușilin a declarat marți că biroul procurorului general al autoproclamatei Republici Donețk colaborează cu Moscova în ceea ce privește componența instanței care îi va judeca pe prizonierii ucraineni, scrie Le Figaro.

„Este necesar ca un maxim de reprezentanți ai diferitelor țări să participe”, a spus el, afirmând că „o serie de țări” și-au dat „acordul prealabil pentru a participa la acest tribunal internațional”, fără a da alte detalii. Miercuri, ministrul adjunct rus, Andrei Rudenko, a declarat că nu are informații pe această temă.

author avatar
Tudor Borcea
391 afisari

2 COMENTARII

  1. Boccia semeni din ce în ce mai mult cu tizul tău de la ,,Dinamu”. Mâncați bors! Rușii nici nu vor sa audă de ,,finul” lui putîn așa ca vorbești prostii.

  2. Maximul de reprezentați internaționali, provenind din Siria, Bielorusia și, în special, din Coreea de Nord, far al democrației pe plan mondial. Evident Tribunalul va fi neutru, imparțial, nu se va amesteca nici măcar în propriile deliberări. Procesele staliniste reeditate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger