AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova schimbă regulile de înrolare în armată / Ce...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova schimbă regulile de înrolare în armată / Ce pregătește Parlamentul

Rusia se pregătește să elimine o limită de vârstă pentru înrolarea în armată, potrivit ordinii de zi de miercuri a Dumei, camera inferioară a Parlamentului rus, un text depus în plină ofensivă împotriva Ucrainei.

„Scopul proiectului de lege este de a elimina limita de vârstă pentru cetățenii cu vârstă legală de muncă (…), la care aceștia au dreptul să încheie primul contract de serviciu militar”, se arată în nota explicativă a proiectului de lege.

„Atragerea de specialiști”

Potrivit notei, doar cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani pot încheia în prezent un prim contract cu armata. În cazul cetățenilor străini, intervalul de vârstă este cuprins între18 și 30 de ani.

Cu toate acestea, „pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor și a echipamentelor militare, sunt necesari specialiști de înaltă calificare profesională”, deci mai în vârstă.

Această lege ar contribui la „atragerea de specialiști în domenii populare în rândul civililor (asistență medicală, inginerie, întreținere, operațiuni, comunicații etc.) pentru serviciul militar sub contract”, se arată în document, scrie Le Figaro.

Armata rusă se află în mijlocul unei ofensive în Ucraina, dar invazia s-a lovit de o rezistență ucraineană acerbă, ceea ce a dus la pierderi materiale și umane semnificative pentru Rusia, deși Moscova nu a dezvăluit niciodată amploarea acestora.

Rusia a lansat în aprilie recrutarea de primăvară, cu scopul de a trimite 134.500 de tineri în cazărmi, dar autoritățile au dat asigurări că recruții nu vor fi trimiși pe front.

author avatar
Tudor Borcea
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger