AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova își închide centrele de mobilizare militară / Anunțul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova își închide centrele de mobilizare militară / Anunțul lui Vladimir Putin

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova își închide centrele de mobilizare militară / Anunțul lui Vladimir Putin / Foto: printscreen

Centrele de mobilizare militară din Moscova, deschise de aproape o lună, se vor închide luni, a anunțat primarul Serghei Sobianin, care a declarat că capitala rusă și-a recrutat cota de oameni trimiși să lupte în Ucraina.

„Centrele de recrutare a persoanelor mobilizate se vor închide pe 17 octombrie 2022 la ora locală 14:00”, a declarat Serghei Sobianin într-un comunicat, fără a da vreo indicație cu privire la numărul de moscoviți mobilizați în aproape o lună.

220.000 de oameni au fost recrutați

Potrivit acestuia, „obiectivele de mobilizare parțială, stabilite pe baza decretului președintelui și a misiunii Ministerului Apărării, au fost îndeplinite în totalitate”, ceea ce a permis finalizarea procesului de înrolare la Moscova. „Sperăm și ne rugăm pentru întoarcerea lor în siguranță” din Ucraina, a adăugat Sobianin.

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu se așteaptă la un nou val de mobilizare a rușilor în armată, recunoscând în același timp că cel actual a înregistrat rateuri de aproape o lună, scrie La Libre.

Potrivit acestuia, 222.000 de oameni din cei 300.000 planificați au fost recrutați, dintre care 16.000 se află deja în „unități implicate în luptă”.

Liderul rus a adăugat, în cadrul unei conferințe de presă, că se așteaptă ca mobilizarea să se încheie „în aproximativ două săptămâni”, deși anunțul său din 21 septembrie a provocat o mare îngrijorare și a determinat zeci de mii de ruși să părăsească țara pentru a evita să fie recrutați.

Demonstrații de opoziție împotriva mobilizării parțiale au avut loc, de asemenea, în unele zone defavorizate în primele zile ale mobilizării.

Pe rețelele de socializare au fost raportate, de asemenea, multiple cazuri de bărbați neeligibili – studenți, cu vârstă înaintată sau bolnavi – care au fost mobilizați din greșeală. Kremlinul a condamnat în mod repetat aceste „greșeli”, promițând să le corecteze.

author avatar
Tudor Borcea