AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova acuză Kievul că „pune în scenă” imagini cu...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova acuză Kievul că „pune în scenă” imagini cu civili morți

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Moscova acuză Kievul că „pune în scenă” imagini cu civili morți

Rusia a acuzat, marți, Ucraina că „a pus în scenă” noi imagini cu civili morți,  în mai multe locații, în scopul de a da vina pe Moscova. 

Ministerul rus al Apărării a făcut această afirmație după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut noi sancțiuni dure împotriva Moscovei, după dezvăluirea crimelor asupra civililor din orașul Bucea, care au generat condamnări internaționale.

 

Moscova invocă probe false

Ministerul rus al Apărării a declarat marți că armata ucraineană a înregistrat un videoclip fals care pretindea să arate „civili pașnici despre care se presupune că au fost uciși de forțele armate ruse”, scrie The Moscow Times.

Videoclipul a fost realizat luni seara în așezarea Mosciun, la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de Kiev și a fost conceput pentru a fi distribuit prin mass-media occidentală, a spus Moscova.

„Evenimente similare sunt acum organizate de serviciile speciale ucrainene în Sumî, Konotop și în alte orașe”, a spus Ministerul rus al Apărării, referindu-se la orașele din nord-estul Ucrainei. Ministerul nu a spus cum a obținut aceste informații.

În weekend, zeci de cadavre, unele cu mâinile legate la spate, au fost descoperite la Bucea, lângă Kiev, după retragerea trupelor ruse. Ucraina a dat vina pe forțele ruse, Zelenski descriind  „crime de război” și „genocid”.

Moscova neagă orice responsabilitate, spunând că imaginile sunt „false” sau că decesele au avut loc după ce forțele ruse s-au retras din zonă.

author avatar
Tudor Borcea
417 afisari

5 COMENTARII

  1. … mulți de acolo (Bucha) au fost îngropați în groapă comună de lângă biserică, victime ale raidurilor aeriene, obuzelor!… și care împușcați!…
    …aici un clip care circulă pe twitter din 12 martie și nimeni nu prea s-au sesizat!…oricum , orașul era ocupat de ruși , nu putea nimeni să verifice ce și cum !…
    https://twitter.com/i/status/1502754077557542931

  2. Se pare ca slugile oficinelor de propaganda numite presa au inceput sa aiba cosmaruri si au inceput,timid ce-i drept ,sa prezinte si celalat punct de vedere.Minciuna are picioare scurte,baieti!S-a fasait .

  3. Scott Ritter este un fost ofițer de informații al Corpului Marin al SUA și autor al cărții „SCORPION KING: America’s Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump.” El a servit în Uniunea Sovietică ca inspector pentru implementarea Tratatului INF, în personalul generalului Schwarzkopf în timpul războiului din Golf, iar din 1991-1998 ca inspector de arme ONU. https://invictuswebmedia.com/2022/04/05/adevarul-despre-bucha-este-acolo-dar-poate-prea-incomod-pentru-a-fi-descoperit/

  4. Rusia a acuzat, marți, Ucraina că „a pus în scenă” noi imagini cu civili vii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger