AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Ministrul ucrainean de Externe, în vizită la Sofia. S-a...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ministrul ucrainean de Externe, în vizită la Sofia. S-a aflat că a trecut prin România, cu mașina

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ministrul ucrainean de Externe, în vizită la Sofia. S-a aflat că a trecut prin România, cu mașina (sursa foto: twitter.com/DmytroKuleba)

În contextul situației din Ucraina, la 55 de zile de la începutul războiului și de la invazia rusă asupra acestui stat, s-a aflat că ministrul ucrainean de externe a ajuns la Sofia.

Dmitro Kuleba a ajuns în Bulgaria luni noapte. Potrivit world-today-news.com, oficialul ucrainean a ajuns în Bulgaria cu mașina, prin România.

Conform aceleiași surse, Kuleba ar urma să aibă o întrevedere cu premierul bulgar, Kiril Petkov, dar și cu ministrul de Externe Teodora Genchovska.

Kuleba, mesaj pe Twitter

„Am ajuns la Sofia pentru a mă întâlni cu conducerea bulgară”, a scris ministrul ucrainean de externe pe Twitter, în 19 aprilie. „Bulgaria este prietenul și partenerul nostru european. De asemenea, am simțit sprijinul poporului bulgar în acest moment critic”, a mai transmis oficialul.

Vizita la Sofia a ministrului ucrainean de Externe are loc la câteva ore după ce liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, anunța, tot pe Twitter, că a discutat cu premierul Kiril Petkov despre problemele privind transportul maritim în Marea Neagră. În aceeași postare preşedintele ucrainean a mulţumit pentru susținerea Ucrainei şi în special pentru susținerea în vederea aderării ţării sale la Uniunea Europeană.

author avatar
Andrei Coman