AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Militarii ucraineni din Mariupol s-au predat! Ce planuri au...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Militarii ucraineni din Mariupol s-au predat! Ce planuri au cu ei cecenii – VIDEO

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Militarii ucraineni din Mariupol s-au predat! Ce planuri au cu ei cecenii- VIDEO

Ministerul Apărării al Federației Ruse le-a cerut militarilor ucraineni de la Mariupol să depună armele pe 5 aprilie, promițându-le că asta le va salva viața. Generalul Mihail Mizințev spune că aceștia vor fi lăsați să plece înspre zonele controlate de Kiev.

„Forțele armate ruse, pornind doar de la principii umane, cer unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor teritoriale de apărare și mercenarilor străini să oprească ostilitățile de la 6.00, ora Moscovei, pe 5 aprilie, pentru a salva civilii”, a spus şeful Centrului Național Rus pentru Managementul Apărării, Mihail Mizințev.

267 de pușcași marini s-au predat rușilor!

Marți dimineață, forțele ucrainene au decis să se predea ocupanților ruși din Mariupol. 267 de pușcași marini din batalionul 503 desemnați în corpul 36 de marină al Marinei Ucrainene au depus armele în fața forțelor cecene.

Comandantul lor, Pavel Sbitov, din Liov, a fost ucis în timpul bătăliilor.

Liderul cecen Ramzan Ahmatovici Kadîrov le-a transmis familiilor soldaților să nu se îngrijoreze deoarece aceștia sunt în siguranță.

Potrivit unor rapoarte, forțele armate ucrainene din Mariupol au fost forțate să se predea după ce au fost înconjurate de forțele ruse. De asemenea, acestea au rămas fără mâncare și muniție.

Militarii ucraineni, folosiți ca monedă de schimb

Comandantul cecenilor, Adam Delimkhanov, le-a promis soldaților că „vor fi tratați cu respect, ca prizonieri”.

Potrivit lui Mihail Mizințev, armata rusă și-a propus să stabilească de la ora 9.00, pe 5 aprilie, „o legătură continuă între părțile rusă și ucraineană, pentru schimbul reciproc de informații”. De la ora 9.30, armata rusă, forțele RPD și armata ucraineană trebuie să declare „încetarea completă a focului în Mariupol”; de la 10.00 la 13.00, să se efectueze „ieșirea tuturor din oraș, fără excepție, a unităților armate ucrainene și a mercenarilor străini, fără arme și muniție”.

author avatar
Andreea Vlad