AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Militarii americani, la granițele Ucrainei/ Primele avioane din SUA...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Militarii americani, la granițele Ucrainei/ Primele avioane din SUA au sosit

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Militarii americani, la granițele Ucrainei/ Primele avioane din SUA au sosit/ Foto: Facebook

Casa Albă a anunțat sosirea iminentă a armelor și munițiilor destinate să întărească arsenalul armatei ucrainene. De pregătirea în mânuirea armelor se vor ocupa și trupele americane staționate la granițe.

Primele transporturi din noua tranșă de ajutor militar american pentru Ucraina au ajuns deja la granițele țării pentru a fi predate armatei ucrainene pentru a rezista trupelor rusești, a anunțat luni Pentagonul.

Soldații ucraineni, antrenați „în afara țării”

„Patru zboruri au sosit ieri în regiune din Statele Unite, cu diverse echipamente”, a declarat un oficial înalt al Departamentului de Apărare al SUA, care a cerut anonimatul. Un al cincilea zbor este de așteptat să sosească în următoarele 24 de ore, „care va efectua cinci zboruri în tot atâtea zile”, de când noua tranșă de 800 de milioane de dolari în ajutor militar pentru Ucraina a fost anunțată miercuri de președintele Joe Biden.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că primul transport a sosit la 48 de ore după ce a fost semnat ordinul executiv de autorizare a transporturilor de arme, o viteză „fără precedent”.

Purtătorul de cuvânt a precizat că militarii dislocați pe flancul estic al NATO încă de la începutul invaziei ruse vor începe „în următoarele zile” să antreneze soldații ucraineni în manipularea obuzierelor M777, piese de artilerie de ultimă generație pe care Statele Unite au decis să le predea pentru prima armatei ucrainene, scrie Ouest-France.

Aceste antrenamente vor avea loc „în afara Ucrainei” , a subliniat el. „Un număr mic de ucraineni vor fi instruiți cu aceste arme și vor fi apoi trimiși înapoi în țara lor pentru a-și pregăti colegii ”, a explicat el.

Sancțiunile „au efect” împotriva lui Putin

Chiar dacă manevrarea lor nu este fundamental diferită de cea a artileriei cu care armata ucraineană este familiarizată, aceste tunuri folosesc obuze de 155 mm, folosite de țările NATO, în timp ce Ucraina nu are încă decât obuze de 152 mm de fabricație rusă.

La rândul lor, forțele ruse încep să simtă efectul sancțiunilor asupra aprovizionării lor cu armament, în special rachete dirijate, a indicat înaltul oficial al ministerului american al Apărării.

Sancțiunile „au avut un efect asupra capacității lui Vladimir Putin de a se reaproviziona și reechipa, în special în zona componentelor pentru unele dintre aceste sisteme și a rachetelor sale ghidate cu precizie ”, a spus el. „Deja au un efect concret asupra lui Putin”.

author avatar
Tudor Borcea
925 afisari

7 COMENTARII

  1. Ce INSEAMNA au sosit (muniție si armament) la GRANITELE Ucrainei..
    adica in ce TARI granita cu Ucraina.!?…. Cumva Romania.!? cu acordul lui K.W.Iohannis. (instructia cine o face si unde).

    • Cum, nu te-au consultat americanii in legatura cu aceasta problema?
      Te rog sa iei problema in „dinti” si sa te ocupi sa-i pui pe amerloci cu botul pe labe. Cum sa trimita arme fara acordul tau.

  2. @ (14.24) Daca sti sa citesti…intrebarea era „in ce tara granita cu Ucraina”!?. Doamne fereste Portul Condtanta.! Acum PRICIPITTT.!

  3. Au venit drogatii si tranvestitii la granita Ucrainei din America ,cred ca in Ucraina le raman oasele

    • După ce mateloții de pe „Moskva” și-au transformat vaporul în submarin, rușii sunt chemați să adune oasele conationalilor de pe fundul mării.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger