AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. „Melitopol nu mai este al Ucrainei” / Mesajul pe...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Melitopol nu mai este al Ucrainei” / Mesajul pe care soldații ruși l-au scris pe drapelul ucrainean și apoi i l-au trimis lui Zelenski

melitopolRĂZBOI ÎN UCRAINA. „Melitopol nu mai este al Ucrainei”. Mesajul pe care soldații ruși l-au scris pe drapelul ucrainean și apoi i l-au trimis lui Zelenski

Melitopol a fost unul dintre primele oraşe care au căzut în mâinile forţelor ruseşti, iar un nou primar a fost instalat. Rușii susțin că ei controlează acum localitatea situată în sudul Ucrainei.

Un videoclip a fost publicat recent pe Telegram special pentru Melitopol.

În videoclip, participanţii scriu pe un drapel ucrainean că Melitopol nu mai face parte din Ucraina şi se afirmă că a fost trimis ulterior lui Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Indivizii înarmaţi sunt filmați în timp ce scriu pe drapelul ucrainean din piaţa centrală din Melitopol: ”De la Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse… Garda Naţională Rusă… miliţia populară… cazacii”.

Drapelul a fost trimis lui Zelenski

Steagul este apoi dus la oficiul poştal şi se afirmă că a fost trimis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Un drapel ucrainean care flutura deasupra pieţei a fost înlăturat pe 14 martie.

Literele ”Z” şi ”V” sunt de asemenea scrise pe steag, reprezentând marcajele de pe vehiculele militare ruse care participă la invazie.

author avatar
Andreea Vlad