AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Mărturii de pe frontul din Donbas: „Iadul pe Pământ!”/Soldații...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Mărturii de pe frontul din Donbas: „Iadul pe Pământ!”/Soldații ucraineni spun că numai drogurile îi fac să reziste

razboiRĂZBOI ÎN UCRAINA. Contraofensiva ucraineană din sudul țării n-a dus la nimic. Dezvăluiri incredibile din interiorul armatei: Rușii avansează lent dar constant

Fotografiile și înregistrările video cutremurătoare, cu zonele din Ucraina devastate de atacurile ruse, continuă să țină cu inima strânsă o lume întreagă, la peste patru luni de la izbucnirea războiului. Dar pe lângă imagini, mărturiile soldaților care s-au aflat în prima linie, în zonele de conflict, sunt cu atât mai impresionante cu cât scot la iveală situații dramatice.

Unul dintre ei admite că fumează marijuana, spunând că doar astfel ar putea face față situației.

Soldații ucraineni care se întorc din primele linii în regiunea Donbas, din estul Ucrainei – unde Rusia poartă o ofensivă aprigă – au mărturisit, pentru Associated Press, prin ce au trecut.

Unii s-au plâns de organizare haotică, dezertări și probleme de sănătate mintală cauzate de bombardamentele necruțătoare, titrează sursa menționată. Alții au vorbit despre eroismul colegilor lor și angajamentul de a continua lupta.

„Altfel, mi-aș pierde mințile”

Unul dintre soldați a povestit că fumează zilnic marijuana. Lesne de înțeles, nu e niciun nume trecut în dreptul acestei mărturisiri cutremurătoare.

„Altfel, mi-aș pierde mințile, aș dezerta. Este singurul mod în care pot face față”, a povestit acesta, potrivit sursei citate.

Un tânăr, fost profesor, în vârstă de 28 de ani, din Sloviansk  spune că „nu și-a imaginat niciodată” că va lupta pentru țara sa. Acesta dă de înțeles că prietenia cu ai săi colegi mai ajută la nivel de moral. Dincolo de asta, însă, tânărul povestește că a văzut colegi soldați cedând la oboseală extremă, atât fizică, dar și psihică, și având simptome de PTSD ( post-traumatic stress disorder/tulburare de stres post-traumatic).

„E greu să trăiești sub stres constant, lipsit de somn și subnutrit. Să vezi toate acele orori cu ochii tăi – morții, membrele rupte. Este puțin probabil ca psihicul cuiva să reziste la asta”, a mărturisit acesta.

„Iadul pe Pământ”

O altă mărturie atrage atenția, prin comparația pe care o face un soldat care a fost în prima linie, pe front.

„Dacă a existat un iad pe Pământ undeva, a fost în Severodonețk”, declară Artem Ruban, un soldat din batalionul lui Nazarenko, aflat la Bakhmut, așezare din regiunea Donețk, situată la 64 de kilometri sud-vest de orașul capturat între timp.

„Puterea interioară a băieților noștri le-a permis să țină orașul până în ultimul moment” – a susținut acesta.

author avatar
Andrei Coman
1.271 afisari

12 COMENTARII

  1. Nu-i o noutate ca unii fac fata stresului de pe front folosind droguri !, nemtii foloseau pentru trupele de asalt menfetamine , americanii nici nu fac un secret din asta .
    In schimb majoritatea armatelor inainte de o batalie dadeau trupelor de baut tarie cat sa le treaca frica ,sa mearga la moarte ignorand orce pericol.

  2. Cum așa, eroicii soldați ucraineni se droghează pentru a putea face față atacurilor rușilor? Acum aflăm și de dezertări? Păi, asta se știa din primele zile, când ucrainenii făceau coadă la punctele vamale, dintre care unii bărbați tineri, buni de luptă, care au îngroșat rândul plimbăreților și din parcurile bucureștene.

  3. Problema Armatei Ucrainei este conducerea si coordonarea actiunilor de lupta. Armata Ucrainei este lipsita de orice conducere tactica si strategica. Trupele, se apara in localitati; dupa ce sunt duse in orasele si satele asediate sunt abandonate acolo, fara nicio logistica si ajutor medical specializat. Fiecare ostas se descurca cum poate pana este ucis sau retras. Luptatorii nu sunt inlocuiti si lupta pana la moarte sau epuizare fizica. In armata Ucrainei este haos si daca se continua asa se intrevede o catastrofa, cu tot ajutorul vestic si cu toata vitejia ostasilor ucraineni.
    Vestul trebuie sa trimita in Ucraina consilieri militari, militari de comandament cu experienta, altfel tot efortul de a ajuta Ucraina cu armament este inutil.

    • Stai liniștit. Timp de opt ani, Vestul a trimis consilieri și armament grămadă, iar acuma ucrainenii tot de Vest sunt consiliați, înarmați și îndrumați.

  4. si zzzelenski ce fumeaza? japita care distruge tara si va pleca in israel este pe droguri. sa nu mai vorbim de altii in ue si nato.

  5. A ha ha, numai acum, dupa aproape 5 luni de razboi dau astia stirea ca celebrii racketi ukro-na-zi si-o trag pe nas sau in vene, nu se poate asa ceva, aia sigur sunt puri si imaculatii, lua-iar draku sa ii ia pe toti banderistii nazisti de la Kiev !! Ha ha ha 🙂 Bai Zdrelinski, bai chilotarule dement, de ce nu le trimiti marfa de calitate superioara, ii lasi sa se chinuie pe acolo singuri ? Bai, e posibil asa ceva ? Ha ha ha 🙂 Bai nazistule de la Kiev, voi mergeti din infringere in infrangere pana la victoria finala, bai ratatule ordinar, sa iti manance corbii hoitul tau dupa ce o sa te impuste in tampla careva dintre slugoii aia de la cia care te pazesc non-stop, bai kakanarule kurkubeist !! Trimite-le la nazistii tai faina de calitate ZeroZeroZero, exact ca in serialul amerlok, sa nu mai delireze aia pe acolo, pe frontul de est !! Bai Zdelinski, ti-a trebuit razboi, ia de aici razboi, bai oligarhule criminal, dar cei 2 frati oligarhi si inter-lopuleti Klisckho ce pwula mea mai fac, ca demult nu au mai aparut la stiri in media mainstream nazista occidentala atee si decadenta ? Ha ha ha 🙂 Nu cumva sia- luat careva dintre ei un obuz micut in capul lor mare si prost ? Ha ha ha 🙂 Muriti, bai cu toii acolo, ca meritati sa fiti cu totii exterminati, ca niste gandaci de bucatarie ce sunteti !!

  6. Secretarul General al Planetei Zalensku parca nu se droghează 😏 …a trimis rackeții și la Bukale cu geamantane pline de bomboane…la Saga aveau chioșcuri ..

  7. Gunoaiele naziste de ucraineni au fost antrnati de gunoaiele naziste NATO la tras pe nas ,drogul si fatalaii ipotenti =NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger