Cauta

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Marina SUA a intrat în Odesa. Rachetele, îndreptate spre Moscova!

Război în Ucraina, cu tot armamentul din dotare pe masă. Acumularea de trupe NATO înfurie Rusia, mai cu seamă după ce rachetele Javelin au fost îndreptate spre Moscova. SUA arată lumii că nu mai acceptă jocurile Kremlinului în regiune și comasează trupe pe teritoriul Ucrainei. Portul Odesa a intrat deja pe mâinile americanilor, acolo unde săptămâna aceasta au acostat primele două nave cu militari, temuții pușcași marini.

Scriam miercuri, 24 noiembrie, că România este cap de pod într-un război NATO-Rusia, iar acest scenariu pare acum unul de neevitat. Aeroportul Kogălniceanu va fi rampă de lansare pentru avioanele Alianței, la fel cum a fost Timișoara în atacul asupra împotriva Iugoslaviei.

US Congres vrea înarmarea Ucrainei

Între timp, la Washington, Congresul dezbate o lege ce va permite suplimentarea armelor trimise Ucrainei. Republicanii și democrații sunt de acord că trebuie crescut la 350 de milioane de dolari ajutorul militar oferit Kievului și numai chichițele legislative împiedică adoptarea legii. Însă, la presiunea senatorilor Rob Portman (Partidul Republican) și Jeanne Shaheen (Partidul Democrat), Congresul va vota în regim de urgență, mai ales că și Pentagonul insistă pentru o soluție favorabilă cât mai rapidă.

Pachetul care stimulează Asistența de securitate a Pentagonului pentru Ucraina vine pe fondul îngrijorărilor apărute de ambele părți ale Atlanticului cu privire la planurile Rusiei de a ataca Ucraina în prima parte a anului viitor. Se vorbește tot mai des despre invazia Armatei Roșii, iar NATO este în stare de alertă, trupele Alianței fiind gata să intervină în orice moment.

Ținând cont de toate acestea și nu numai s-au întețit apelurile lansate de la Capitol Hill pentru ca Administrația Biden să acționeze cât mai rapid spre a descuraja Rusia, iar asta se poate face inclusiv prin furnizarea Ucrainei de cât mai multe arme. Vorbim despre sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, arme de calibru mic și mine antitanc.

400 de milioane de dolari pentru înarmarea Ucrainei

În septembrie, Joe Biden a anunțat semnarea unui nou acord de furnizare de arme și ajutor militar Kievului. Ca parte a înțelegerii, mai multe rachete au fost deja expediate în Ucraina și, din ce scrie presa occidentală, îndreptate spre Moscova. Mesajul transmis lui Vladimir Putin este clar: Ucraina nu va cădea fără luptă!

Pentru 2022, Washingtonul promit suplimentarea ajutorului militar, o asistență ce va crește la aproximativ 400 de milioane de dolari!

Senatorul Rob Portman, atenție, un republican, i-a cerut președintelui Joe Biden să trimită cât mai multe trupe militare în Ucraina. „Solicit administrației prezidențiale să ofere asistență suplimentară sub forma capabilităților aeriene și terestre, ajutor vital pentru descurajarea acestei ultime amenințări din partea Rusiei (…) Trebuie să facem tot ce depinde de noi pentru a fi alături de aliatul nostru Ucraina”.

Întrebat despre utilizarea armelor sofisticate în războiul din Donbas, un înalt oficial al Casei Albe a declarat că „SUA au demonstrat că sunt dispuse să utilizeze o serie de instrumente pentru a aborda acțiunile dăunătoare rusești. Nu vom ezita să folosim aceste instrumente de descurajare, dar și altele, în viitor, dacă situația o cere”.

Putin și-a comasat trupele la granița cu Ucraina

Oficialii de la Kiev susțin că aproximativ 92.000 de soldați ruși au preluat noi poziții în apropierea granițelor. Kremlinul ar fi comasat acolo trupe masive, cu tancuri, artilerie și vehicule armate. Totul, ca parte a unui plan de ocupare cât mai rapidă a regiunii Donbas, spune partea ucraineană.

Însă nici SUA nu stau cu mâinile în sân. Marți, 23 noiembrie, două ambarcațiuni ale US Navy au ajuns în Odesa, la Marea Neagră, ca parte a sprijinului oferit marinei ucraineene. „Apreciem contribuția Americii la descurajarea agresiunii armate ruse împotriva Ucrainei”, a comentat comandantul Oleksiy Neyizhpapa, șeful forțelor navale ucraineene.

Ultimele stiri

  • Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii
  • Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război
  • Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)
  • Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!
  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Exit mobile version