AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Marea Britanie poate deveni „țintă legitimă” pentru Rusia /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Marea Britanie poate deveni „țintă legitimă” pentru Rusia / Ce i-a promis Boris Johnson lui Zelenski

După vizita lui Scholz în Ucraina, Kievul anunţă că GERMANIA A INTRAT ÎN RĂZBOI! VIDEO controversat prezentat de tabăra lui Zelenski!

Premierul britanic Boris Johnson, aflat în vizită la Kiev, sâmbătă, s-a angajat să furnizeze Ucrainei vehicule blindate și rachete antinavă, aducând un omagiu armatei ucrainene pentru „cea mai mare faptă de arme din secolul 21”.

„Grație conducerii neclintite a președintelui Zelenski și eroismului invincibil și curajului poporului ucrainean, planurile monstruoase ale lui Vladimir Putin sunt dejucate”, a spus Boris Johnson după întâlnirea sa cu Volodimir Zelenski, potrivit unui comunicat al serviciilor sale.

Arme contra „atacului ilegal al Rusiei”

Johnson a anunțat un ajutor militari de 120 de vehicule blindate și noi sisteme de rachete antinavă, „pentru a sprijini Ucraina în această etapă crucială, pe măsură ce atacul ilegal al Rusiei continuă”, precizează comunicatul de la Downing Street.

Acest ajutor se adaugă celui anunțat vineri de Marea Britanie, de rachete antiaeriene Starstreak și 800 de rachete antitanc, precum și drone destinate „lovirilor de precizie” împotriva armatei ruse, scrie BFM TV.

În condițiile în care peste 10 miliarde de dolari au fost strânși pentru Ucraina, în cadrul unei acțiuni internaționale, Johnson a promis și alte 500 de milioane de dolari, ajutor financiar prin Banca Mondială. El a mai spus că a fost un „privilegiu” să-l cunoască pe Zelenski în timpul vizitei care nu a fost anunțată.

„Ucraina a sfidat predicțiile și a împins forțele ruse de la porțile Kievului, realizând cea mai mare faptă de armea secolului 21”, a spus Boris Johnson. „Am clarificat astăzi că Marea Britanie îi sprijină ferm pe ucraineni în această luptă continuă și că le vom rămâne alături pe termen lung”, a adăugat el.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a reiterat recent avertismentul Kremlinului potrivit căruia orice convoi occidental cu arme destinate Kievului devine automat o „țintă legitimă” pentru armata rusă.

author avatar
Tudor Borcea
446 afisari

5 COMENTARII

  1. Ciufulitul de Boris Johnson nouă ne vinde fiare vechi pe post de curvete, iar ucrainenilor, zice el, le dă „… un ajutor militari de 120 de vehicule blindate și noi sisteme de rachete antinavă …” Deci, frați români, cine pe cine fură?

  2. Cand Rusia va calari Europa, „Perfidul Albion” va schimba Stapanul. Eu le recomand romanilor din UK s-o stearga cat mai put de acolo, ca va veni vreme cand insulele britanice vor ajunge sub ape!

  3. Gunoiul de Johnson sa si vada de genocitul care l au facut englezii site de ani ,dar cred ca il mint si il duc cu vrajeala pe Zelinsky drogatul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger