AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Macron și-a trimis luptătorii de elită din Forţele Speciale...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Macron și-a trimis luptătorii de elită din Forţele Speciale să lupte pentru Kiev

13RDPRĂZBOI ÎN UCRAINA. Macron și-a trimis luptătorii de elită din Forţele Speciale să lupte pentru Kiev

De la începutul conflictului militar din Ucraina, Franța, care a condamnat fără rezerve invazia rusă, a rămas, pe de altă parte, foarte discretă cu privire la livrările de arme și militari pe care le-a făcut către ucraineni.

Chiar dacă oficialii de la Paris au preferat să nu ofere foarte multe detalii cu privire la ajutoarele pe care le acordă Ucrainei, ziarul francez Gallia Daily transmite că este foarte probabil ca forțele speciale franceze să fi fost dislocate în Ucraina.

La începutul acestei luni, două plutoane ale Regimentului al 13-lea de Dragoni Parașutisti (13RDP) au fost dislocate într-o destinație necunoscută pentru o perioadă de 2-4 luni, care poate fi prelungită.

Cine sunt luptătorii din Regimentul 13 Dragoni Parașutiști

13RDP este regimentul de informații al forțelor speciale franceze. Este specializată în război neconvențional, contra-atac, sabotaj, utilizarea mijloacelor optice de recunoaștere (drone blackhornet, camere).

Mai multe rapoarte par să indice că acești militari au fost dislocați în Ucraina. Grupul aflat în Ucraina pare să fie alcătuit în mod deliberat din personal JTAC (antrenat să ghideze atacurile, în special cu tunuri CESAR, pe care Franța tocmai le-a livrat Ucrainei). Toți membrii grupului par să dețină certificatul de Instructor CATI pentru MILAN și AT-4, două arme antitanc franceze, livrate în Ucraina.

Grupul de luptători, dislocat în România sau Estonia

Cele două plutoane de soldați au plecat cu un avion militar către o țară NATO, înainte de a fi dislocate la destinația lor finală cu un vehicul terestru.

Există suspiciuni că aceste forțe militare speciale s-a afla pe teritoriul României sau Estoniei, dar până în prezent nu a fost confirmată prezența celor din 13PDR. Alte surse susțin că este foarte probabil ca plutoanele 13RDP să fie desfășurate în Liov sau în apropierea graniței poloneze pentru a oferi instruire armatei ucrainene.

Această informație nu a fost confirmată (și nici infirmată) de Ministerul francez al Apărării.

author avatar
Andreea Vlad
1.052 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger