AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptele intense continuă în Severodonețk. Al doilea pod care...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptele intense continuă în Severodonețk. Al doilea pod care leagă orașul de Lîsîceansk, distrus de bombardamente – FOTO/VIDEO

podRĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptele intense continuă în Severodonețk. Al doilea pod care leagă orașul de Lîsîceansk, distrus de bombardamente / foto: twitter.com/Militarylandnet

Armata rusă a distrus un al doilea pod care leagă orașele vecine Severodonețk și Lîsîceansk, tăind astfel o posibilă rută de evacuare a civililor.

„Ei vor să taie complet Severodonețk de la posibilitatea fie de a scoate oameni, fie de a aduce muniții și întăriri acolo”, a declarat Serhiy Haidai, guvernatorul regiunii Luhansk.

Trupele ruse distrug al doilea pod către Severodonețk

Cel de-al treilea pod este aflat deja sub asaltul trupelor ruse, a spus Haidai, potrivit Reuters.

Rușii au distrus pe 22 mai podul Pavlograd, care leagă Severodonețk și Lîsîceansk, în regiunea ucraineană Luhansk.

Haidai a mai anunțat că au fost bombardamente la Lîsîceansk care au ucis trei persoane și au distrus patru case și un centru comercial.

Potrivit șefului administrației din Severodonețk, o treime din oraș a rămas sub controlul forțelor ucrainene, restul fiind în mâinile rușilor.

Severodonețk, asediat fără milă

Haidai a declarat ca situatia din Severodonețk este extrem de dificilă și că următoarele doua zile vor fi decisive, dar a adăugat că până acum trupele rusești nu au reușit să cucerească orașul.

El a adăugat că Rusia își va folosi toate rezervele pentru a cuceri Severodonețk și spune că ar putea avansa în alte direcții pentru a izola complet orașul prin preluarea controlului asupra autostrăzii Lîsîceansk-Bakhmut.

author avatar
Andreea Vlad
206 afisari

2 COMENTARII

  1. Si la noi MAN a dinamitat podul de peste Siret. MAN batandu-se cu propriul popor. La minutul 2.55 se observa perfect stalpul vertical rupt ca si cum ar fi fost stunjit. Dovada clara a demolarii controlate. Numai o banda explosibila folosita la demolari controlate fixata pe circumferinta stalpului in zona respectiva putea produce o semenea sectionare. https://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/podul-siret-s-a-prabusit-fusese-inaugurat-sase-luni-rezista-greutati-340-tone-1_62a1e9045163ec427163793f/index.html

  2. Cum așa? Acum trei zile am citit din mass media de încredere că ucrainenii au contraatacat și au ocupat jumătate din Severodonețk.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger