AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Lupte grele pe Insula Șerpilor, aproape de România. Rusia...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Lupte grele pe Insula Șerpilor, aproape de România. Rusia ar putea domina nord-vestul Mării Negre

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Lupte grele pe Insula Șerpilor, aproape de România. Rusia ar putea domina nord-vestul Mării Negre

Luptele dintre forțele rusești și cele ucrainene continuă pe Insula Șerpilor, Rusia încercând în mod repetat să își întărească trupele expuse.

„Dacă Rusia își consolidează poziția de pe Insula Șerpilor cu apărare aeriană strategică și rachete de croazieră de apărare de coastă, ar putea domina nord-vestul Mării Negre”, a transmis Ministerul britanic al Apărării într-un buletin periodic pe Twitter.

Moscova: „Ucraina duce o campanie de PR pe Insula Șerpilor”

 

Navele de reaprovizionare ale Rusiei au o protecție minimă în vestul Mării Negre, în urma retragerii marinei ruse în Crimeea după pierderea crucișătorului Moskva, se arată în comunicat.

Ministerul britanic precizează că trupele Kievului au „lovit cu succes sistemele de apărare antiaeriană rusă şi au reaprovizionat navele cu drone de tip Bayraktar”.

Comunicatul mai precizează că eforturile Rusiei de a-şi spori prezenţa forţelor pe insulă oferă Ucrainei mai multe şanse de angajare a trupelor ruse, precum şi a echipamentului militar pentru un război de uzură.

Anterior, Rusia a susținut că a oprit un efort ucrainean de „campanie de PR” de recucerire a Insulei Șerpilor din Marea Neagră înainte de Ziua Victoriei, pe 9 mai, menționând că forțele ruse au distrus mai multe drone ucrainene dar și avioane de luptă, elicoptere și ambarcațiuni de asalt amfibiu.

author avatar
Tudor Borcea
932 afisari

10 COMENTARII

  1. Si cine vreti sa domine ,Romania a carei armata nu e in stare sa isi pazeasca nici macar depozitele de armament sau sa miste niste tancuri cativa km fara sa faca un accident?

  2. N-am inteles de ce britanicii vorbesc mereu in numele Ucrainei.O fi deja colonie britanica?

    • Vorbesc pentru că era planificată o lovitură plină de succes în Insula Șerpilor (Zmiinyi, cum i se mai spune) chiar de 9 mai ca un cadou pentru Putin dar care a ieșit foarte prost pentru Ukhraina. Vestea urma să fie anunțată de ministerul englez. Armata ukhrainiană a pierdut în timpul atacului 50 de membri ai forțelorr speciale, 14 avioane și elicoptere, 30 de drone și 3 fregate și 4 jets. Apărarea rusă a funcționat impecabil.

  3. Rusia ar putea domina Europa. Oamenii au duce-o mult mai bine decat sub dominatia americana

  4. O sa mai extragem noi gazele alea de langa Insula Serpilor la Pastele Cailor, sau la Sfantul Asteapta, vorba reclamei.

    • Victorie pentru Rusia impotriva drogatului jeglensky,nazistii ucraineni si putregaiul drogat si tranvestit NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger