AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptători britanici blocați la Azovstal! DEZVĂLUIRI incredibile - VIDEO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptători britanici blocați la Azovstal! DEZVĂLUIRI incredibile – VIDEO

azovstalRĂZBOI ÎN UCRAINA. Luptători britanici blocați la Azovstal! DEZVĂLUIRI incredibile- VIDEO / Sursa FOTO: printscreen

Apar dezvăluiri incredibile cu privire la situația luptătorilor britanici captivi în uriașul combinat siderurgic Azovstal, înconjurat de trupele rusești.

Potrivit unor surse citate de cotidianul britanic Daily Express, cecenilor li s-a oferit o recompensă financiară de către comandanții ruși pentru a ucide sau captura orice luptător britanic găsit la Azovstal!

Rușii au pus recompense pe capul luptătorilor britanici

Rapoartele din Ucraina indică faptul că în interiorul uzinei Azovstal se află până la 1.000 de luptători din cadrul Batalionului Azov, care trăiesc într-un labirint de tuneluri adânci.

Dintre aceștia, cel puțin trei sunt foști soldați britanici care au luptat în Afganistan. Doi sunt foști caporali de infanterie, în timp ce al treilea ar fi un medic militar.

De altfel, potrivit sursei citate, medicul are un rol important în rezistența din Azovstal, tratând 600 de luptători răniți.

Rezistența din Azovstal, instruită să se sinucidă

Cei trei militari care au servit în armata britanică urmau să se alăture ucrainenilor din Harkov, dar au fost trimiși în sud și s-au alăturat regimentului Azov, spune un rezervist britanic.

El a povestit că în luna aprilie a primit „câteva sms-uri și din câte au spus, condițiile din oțelărie erau groaznice. Aveau mâncare și apă, dar cea mai mare preocupare a lor era muniția”.

Din spusele acestuia, toți cei captivi în combinat au fost avertizați să păstreze muniție și pentru ei, ca să-și curme viața, „pentru că nimeni nu vrea să fie capturat de ruși”.

author avatar
Andreea Vlad