AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Lovitură grea pentru Zelenski dată de ruși / Anunțul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Lovitură grea pentru Zelenski dată de ruși / Anunțul făcut de Kiev

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Lovitură grea pentru Zelenski dată de ruși / Anunțul făcut de Kiev

Unul din cei mai buni piloți militari ai Ucrainei, colonelul Igor Bedzai, adjunctul comandantului Forţelor navale ucrainene, a fost ucis în luptă.

În timpul unei misiuni de luptă la bordul unui elicopter Mi-14, comandantul adjunct al Forțelor Navale ale Ucrainei, colonelul Igor Bedzai, a fost ucis de o rachetă trasă de un avion rusesc.

„Eroul” din Crimeea ocupată

Potrivit Ukrinform, Taras Cimut, directorul Fundației „Return Alive”, a anunțat decesul colonelui pe pagina sa Facebook.

„Unul dintre cei mai buni ofițeri ai Forțelor Navale, colonelul Igor Bedzai, comandant adjunct al Forțelor Navale, a murit pe cerul ucrainean. El este mai bine cunoscut ca fost comandant al Brigăzii a 10-a de aviație navală de la Novofedorovka, în apropiere de Sak, Crimeea”, a spus el, scrie Ukraine Today.

În 2014, Brigada 10 de Aviație Navală a devenit singura unitate a Forțelor Armate care a reușit să-și retragă echipamentul militar din Crimeea ocupată. Sub conducerea lui Bedzai s-a desfășurat o operațiune riscantă de salvare a avioanelor și elicopterelor sub amenințarea invadatorilor.

Potrivit lui Cimut, Bezdai a fost „aproape singurul din întregul comandament al flotei care a dat dovadă de leadership și hotărâre”.

author avatar
Tudor Borcea
1.150 afisari

4 COMENTARII

  1. Niște sălbatici ambii și Rușii si Ucrainieni sa dispară cu toții. Sunt rai sălbatici Hoții jiguri cotropitori numai după furat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger