AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Locuitorii din Herson se bat pe mâncare!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Locuitorii din Herson se bat pe mâncare!

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Locuitorii orașului Herson se bat pe mâncare. Rușii au instalat lunetiști în zonele-cheie

Situația este dramatică în Herson, primul mare oraș din Ucraina cucerit de ruși. După bombardamente extrem de violente, 300.000 de locuitorii se confruntă cu grave penurii alimentare, astfel că au început să fure din magazine.

Primarul orașului ucrainean Herson, Ihor Kolihaiev, le-a a cerut oamenilor să înceteze să jefuiască și să fure provizii de alimente. Însă situația din oraș este una extrem de gravă. În urma atacului armatei ruse, infrastructura este distrusă, lipsesc în mare parte utilități de bază, pe fondul temperaturilor scăzute.

Disperați, oamenii au început să se bată pentru mâncare și să fure alimente și provizii de unde pot.

„Mi-e rușine cu voi toți”

„Există o amenințare reală în oraș că tâlharii vor fura proviziile de hrană. Orașul are nevoie de produse alimentare și industriale, asta în special pentru cele mai vulnerabile categorii ale populației”, a scris Ihor Kolihaiev într-o postare pe Facebook.

Primarul s-a declarat dezamăgit de locuitorii din orașul său care aleg să recurgă la tâlhării și furturi.

„Vreau să mă adresez pe scurt unor locuitori. Mi-e rușine cu voi toți. Mi-e al naibii de rușine să mă uit la videoclipuri cu oameni sănătoși, puternici, muncitori, făcând bucăți mall-uri, magazine și supermarketuri”.

„Nu poți fura de la propriul popor”

„Dacă la vârsta ta nu ai înțeles principalul lucru, nu poți fura de la propriul popor, nu am ce vorbi cu tine. Dumnezeu te va judeca”, a spus Kolihaiev.

„Orașul are nevoie de produse alimentare și industriale. Municipalitatea este gata să preia controlul distribuției produselor care vă lipsesc. Vă garantăm că vor ajunge acolo unde sunt acum cele mai așteptate: spitale, orfelinate, pensionari, nevoiași, familii cu mulți copii, etc”, a mai spus Kolihaiev.

Un oraș-cheie pentru Moscova

Cu o populație de aproape 300.000 de locuitori, Herson este în prezent cel mai mare oraș  ontrolat de ruși din Ucraina. Situat pe râul Nipru, la sud-est de Kiev, Herson a suferit bombardamente intense de la începutul invaziei ruse a Ucrainei pe 24 februarie.

Orașul, lângă peninsula Crimeea, anexată în 2014 de Rusia, este situat într-o locație extrem de strategică pentru Moscova

Astfel, la est de Herson, orașul Mariupol, principalul port ucrainean la Marea Azov, continuă să sufere bombardamente intense. Dacă Moscova ar prelua controlul, armata rusă ar putea asigura continuitatea teritorială între forțele sale care vin din Crimeea și cele care sosesc din teritoriile separatiste situate mai la nord-est.

 

author avatar
Tudor Borcea
905 afisari

2 COMENTARII

  1. „le-a a cerut oamenilor să înceteze să jefuiască și să fure provizii de alimente.”
    Ba primare,esti prost?Oamenii la disperare si la foame fac lucruri inimaginabile.Sunt in stare sa se manance intre ei bai boule.Mai bine ai face cumva sa le asiguri minimul necesar,nu sa-i certi,ca s-ar putea sa-ti manance urechile facute pe gratar.Fara mustar.

  2. Si in Romania europeana, la 1 Decembrie saracii imbracati in caciuli de blana si gulere de vizon se bateau pentru fasolea cu ciolan ,pomana data de autoritati, si nu era razboi.Tara cocalarilor si a neamurilor proaste , lipsita de demnitate ,ne dispretuiesc pana si cei din Sahel nu numai asazisii parteneri.Pana si ucrainenii fugiti de razboi doar trec p-aci apoi fug ca de dracu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger