AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderul Al-Qaida vorbește despre slăbiciunea Americii. „SUA i-au lăsat...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderul Al-Qaida vorbește despre slăbiciunea Americii. „SUA i-au lăsat pradă pentru ruși”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderul Al-Qaida vorbește despre slăbiciunea Americii. „SUA i-au lăsat pradă pentru ruși”

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, și-a făcut apariția într-o înregistrare video pentru a marca cea de-a 11-a comemorare a morții predecesorului său, Osama bin Laden.

Al-Zawahri afirmă în videoclip că „slăbiciunea SUA” a fost motivul pentru care aliatul său, Ucraina, a devenit „prada” invaziei rusești.

„Aici se află SUA după Irak și Afganistan”

Discursul de 27 de minute a fost publicat vineri, potrivit grupului SITE Intelligence, care monitorizează activitatea militanților jihadiști. Al-Zawahiri apare stând la un birou, se vad cărți și o armă, scrie Alarabiya News.

Îndemnând la unitatea musulmană, Al-Zawahiri a declarat că SUA se află într-o stare de slăbiciune și declin, citând impactul războaielor din Irak și Afganistan lansate după atacurile teroriste din 11 septembrie. Osama Bin Laden a fost creierul și finanțatorul din spatele atacurilor.

„Aici se află SUA se află după înfrângerile din Irak și Afganistan, după dezastrele economice cauzate de invaziile din 11 septembrie, după pandemia Covid-19 și după ce și-a lăsat aliatul Ucraina ca pradă pentru ruși”, a spus el.

Bin Laden a fost ucis într-un raid efectuat în 2011 de forțele americane asupra ascunzătorii sale din Pakistan. Nu se știe unde se află Al-Zawahri. El este căutat de FBI și există o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru informații care duc la capturarea sa.

author avatar
Tudor Borcea