AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderii Batalionului Azov critică Kievul / „Politicienii nu răspund...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderii Batalionului Azov critică Kievul / „Politicienii nu răspund la telefon, nu mai comunică”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderii Batalionului Azov critică Kievul / „Politicienii nu răspund la telefon, nu mai comunică”

Un nou apel al comandantului adjunct al Batalionului Azov, căpitanul Sviatoslav Palamar, a fost difuzat pe internet, în care acesta critică guvernul de la Kiev pentru că nu-i furnizează destul sprijin.

Într-o înregistrare video, căpitanul Sviatoslav Palamar îi elogiază pe combatanții Batalionului Azov care luptă cu forțele Rusiei în Mariupol, orașul-port asediat, dar i-a criticat pe politicieni.

„Le e frică să ne vină în ajutor”

Totodată, Palamar îi critică pe „politicieni care spun că ne sprijină, dar care nu răspund la telefon și nu mai comunică de două săptămâni, cărora le a frică să vină în ajutor”, în schimb.

„Apărătorii din Mariupol fac imposibilul și trebuie să înțelegeți”, a insistat Palamar. Luptătorii regimentului nu vor preda niciodată Mariupol, dar cer să fie respectați și asistență, a spus el.

Combinatul Azovstal a fost minat de ucraineni

„Naționaliștii” din batalionul Azov au pus explozibili la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol și sunt gata să o arunce în aer dacă apărarea orașului cedează, a declarat recent purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

„Militanții din batalionul naționalist Azov au plantat explozibili la atelierele de producție Azovstal din orașul Mariupol, pe timp de noapte. Locuitorii orașului continuă să lucreze la întreprindere, fără să știe că naționaliștii se pregătesc să arunce în aer uzina cu oameni cu tot dacă apărarea orașului este distrusă”, a spus Konașenkov.

author avatar
Tudor Borcea