AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia acuză NATO și avertizează asupra izbucnirii celui de-Al...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia acuză NATO și avertizează asupra izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial!

Serghei LavrovRĂZBOI ÎN UCRAINA. Lavrov acuză NATO că luptă împotriva Rusiei / Avertisment teribil despre izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial

Ministrul rus de Externe a vorbit despre pericolul reprezentat de un posibil război nuclear, având în vedere rezultatele proaste obținute în urma negocierilor cu Ucraina.

Serghei Lavrov nu exclude un al Treilea Război Mondial, ba chiar susține că această ipoteză este cât se poate de reală și nu poate fi subestimată.

Lavrov, mesaj pentru țările NATO

Șeful diplomației ruse a transmis și un mesaj pentru țările NATO, cărora le-a cerut să nu mai trimită soldați în Ucraina.

Livrările de arme făcute de Vest către Ucraina înseamnă că NATO s-a angajat să lupte împotriva Rusiei și că astfel a apărut un risc considerabil că acest conflict să devină unul nuclear, consideră Lavrov.

Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale – Serghei Lavrov

Pericolul unui Al Treilea Război Mondial, real!

Lavrov a anunțat că cel de-al Treilea Război Mondial este posibil să aibă loc oricând, atâta vreme cât Rusia va avea de suferit de pe urma implicării mai multor țări NATO în conflictul din Ucraina.

„În niciun caz nu trebuie să permitem un Al Treilea Război Mondial. În context, au în vedere provocările constante ale lui Zelenski și ale echipei sale, care aproape cer introducerea trupelor NATO pentru a proteja guvernul ucrainean.

Și toată lumea spune mereu că vom pune la dispoziție arme – ceea ce, desigur, dă și combustibil focului – și vor să-i oblige pe ucraineni să lupte cu Rusia până la ultimul soldat cu aceste livrări de arme, dacă acest conflict ar dura mai mult, dacă doar, așa cum speră ei, Rusia a suferit din ce în ce mai mult din cauza asta. Acest scenariu este o iluzie”, a explicat Lavrov într-un interviu difuzat luni seara, relatează Reuters.

Serghei Lavrov a subliniat că majoritatea liderilor țărilor NATO nu doresc implicarea alianței într-un conflict direct cu Rusia, cu excepția conducerii Poloniei.

author avatar
Andreea Vlad
569 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger