AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul transmite Kievului: sunteți gata să negociați? Putin îl...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul transmite Kievului: sunteți gata să negociați? Putin îl caută pe Zelenski – VIDEO LIVE

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul transmite Kievului: sunteți gata să negociați? Putin îl caută pe Zelenski (foto: captură youtube)

Apar informații noi în criza din Ucraina.

Un purtător de cuvânt de la Kremlin, a anunțat, joi, 24 februarie, că președintele rus Vladimir Putin e pregătit să negocieze cu Kievul asupra „neutralității” Ucrainei, titrează Politico. Dmitri Peskov a susținut că președintele rus e pregătit să discute cu liderii Ucrainei atât pe tema neutralității, cât și a demilitarizării, potrivit aceleiași surse.

„Președintele (Putin) și-a formulat viziunea despre ceea ce ne-am aștepta de la Ucraina pentru ca „problemele conceptuale” de linii roșii să fie rezolvate. Acesta este un statut neutru, acesta este un refuz de a desfășura arme”, a declarat acesta, potrivit Interfax. „Iată întrebarea: este gata conducerea Ucrainei pentru asta?”.

În momentul în care a apărut o întrebare menită a oferi mai multe lămuriri în această chestiune, și anume dacă Rusia e pregătită la acest moment să discute cu conducerea ucraineană pe această temă, Peskov a răspuns: „Dacă conducerea Ucrainei este gata să vorbească despre asta”, potrivit aceleiași surse. Așadar, un semnal cât se poate de clar dat liderului de la Kiev.

Ucraina anunță că rupe relațiile diplomatice cu Rusia, dar menține funcțiile consulare

Pe de altă parte, s-a aflat, inclusiv dintr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Mabasadei Ucrainei în România, că liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, „a susținut propunerea Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei cu privire la întreruperea relațiilor diplomatice dintre Ucraina și Federația Rusă”. S-a mai anunțat că, deși rupe relațiile diplomatice cu Rusia, Ucraina menține funcțiile consulare. „Țara noastră a făcut acest pas ca răspuns la actele de agresiune militară ale Federației Ruse împotriva Ucrainei, invazia forțelor armate ruse pentru distrugerea statului ucrainean și confiscarea prin forță a teritoriilor ucrainene cu intenția de stabilirea controlului ocupației.

Subliniem că operațiunea ofensivă rusă este un atac la suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, o încălcare gravă a Cartei ONU, precum și normele și principiile stabilite ale dreptului internațional”, s-a mai transmis în mesajul postat pe aceeași rețea de socializare.

author avatar
Andrei Coman
694 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger