AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul spune ce soartă vor avea tancurile occidentale trimise...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul spune ce soartă vor avea tancurile occidentale trimise lui Zelenski

În timp ce Ucraina așteaptă potențialul anunț cu privire la livrarea de tancuri moderne pentru armata sa, Rusia a reiterat că aceste noi arme nu vor schimba situația de pe teren și că „vor arde”.

Purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a declarat, miercuri, că livrările de blindate grele anunțate de Occident – și așteptate cu nerăbdare de președintele Zelenski – nu vor schimba situația în bătălia ruso-ucraineană.

„Vor arde ca toate celelalte”

Tancurile occidentale vor „arde” dacă vor fi livrate Ucrainei, a declarat miercuri, Kremlinul, chiar în momentul în care Germania și SUA ar putea anunța livrarea acestor tancuri grele către Kiev.

Occidentul „supraestimează potențialul pe care (tancurile) l-ar putea oferi armatei ucrainene”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Aceste tancuri vor arde ca toate celelalte”, a adăugat el, informează Le Figaro.

Cancelarul Olaf Scholz se va adresa miercuri parlamentului german cu un posibil anunț privind livrările de tancuri grele Leopard 2 către Ucraina, care a făcut presiuni pentru a se apăra împotriva invaziei rusești.

Luni, Polonia a avertizat că este pregătită să acționeze fără permisiunea Berlinului, necesară pentru a livra Ucrainei aceste tancuri de fabricație germană. Varșovia spune că este pregătită să trimită 14 Leopard 2 la Kiev și că este în discuții cu aproximativ 15 țări, deoarece multe armate europene au aceste tancuri.

author avatar
Tudor Borcea