AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul spune ce soartă vor avea tancurile occidentale trimise...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul spune ce soartă vor avea tancurile occidentale trimise lui Zelenski

În timp ce Ucraina așteaptă potențialul anunț cu privire la livrarea de tancuri moderne pentru armata sa, Rusia a reiterat că aceste noi arme nu vor schimba situația de pe teren și că „vor arde”.

Purtătorul de cuvânt al Moscovei, Dmitri Peskov, a declarat, miercuri, că livrările de blindate grele anunțate de Occident – și așteptate cu nerăbdare de președintele Zelenski – nu vor schimba situația în bătălia ruso-ucraineană.

„Vor arde ca toate celelalte”

Tancurile occidentale vor „arde” dacă vor fi livrate Ucrainei, a declarat miercuri, Kremlinul, chiar în momentul în care Germania și SUA ar putea anunța livrarea acestor tancuri grele către Kiev.

Occidentul „supraestimează potențialul pe care (tancurile) l-ar putea oferi armatei ucrainene”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Aceste tancuri vor arde ca toate celelalte”, a adăugat el, informează Le Figaro.

Cancelarul Olaf Scholz se va adresa miercuri parlamentului german cu un posibil anunț privind livrările de tancuri grele Leopard 2 către Ucraina, care a făcut presiuni pentru a se apăra împotriva invaziei rusești.

Luni, Polonia a avertizat că este pregătită să acționeze fără permisiunea Berlinului, necesară pentru a livra Ucrainei aceste tancuri de fabricație germană. Varșovia spune că este pregătită să trimită 14 Leopard 2 la Kiev și că este în discuții cu aproximativ 15 țări, deoarece multe armate europene au aceste tancuri.

author avatar
Tudor Borcea
645 afisari

4 COMENTARII

  1. SUA +Germania+Polonia= numai IDIOTI,care azi au pierdut orice sansa in fata Rusiei, in POLIGONUL numit Ucraina nazistului-evreu Volodimir Zelenski.

  2. Istoria se repeta. In 1943 tancurile, cele mai grozave ale vremii, Tiger, au fost transformate in fiare vechi in apropierea actualului front, peste deal ,la Kursk, luând bătaie de la ” modestele” tancuri T34. Atunci raportul dintre nr. tancurilor germane, 2.700 la 3600 rusești, deci destul de mic, fata de actualul raport de 2-300 tancuri vestice+ cate mai are Ucraina, (pe vremuri, in 2011 avea 3700). Dar daca implora sa fie ”ajutați” măcar cu câteva sute de tancuri, situația este foarte grava . Tancurile ucrainene se pare ca sunt cu miile, dar lipsesc cu desăvârșire, ele fiind de fapt cele fotografiate si livrate mass media mondiale ca fiind al rușilor, in realitate sunt fostele lor tancuri . Ce vor face cele 2-3 sute de tancuri fata de puhoiul rusesc, vom vedea, dar logica ne spune ca istoria se va repeta si nu numai din cauza raportului net dezavantajos al numărului, ci si din cauza ca aceste tancuri nu pot avea asigurata logistica necesara, situație întâlnita si in 1943, la Kursk, dar mai ales cine vor manevra aceste tancuri. Or fi ei buni, tanchiștii ucraineni, dovada ca nu mai au tancuri, o data cu acestea au dispărut si mare parte a echipajelor, însă aceștia cunosc tehnica sovietica/ruseasca, nu cea occidentala, si necesita ceva vreme ca sa învețe sa folosească aceste ” bijuterii ”, care cu cat sunt mai sofisticate cu atâta este mai greu de învățat. Rezultatul ?. Nemților li se va aduce, încă o data, aminte de pățaniile dintre 1943-1945.

  3. Leopardul si Abram-sul nu le trebuie nici doua saptamini ca , de la intrarea din Polonia sa ajunga la Moscova si in 2-3 zile sa o si cucereasca . Asta o stiu de la morsa chireac , de aseara care descria leopardul ca a opta minune a lumii . La finalul delirului sau , spune ca este atit de bun incit trage in 12 tinte odata si nu rateaza niciuna .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger