AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul cere „unitate” în jurul lui Putin. Sunt petiții...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul cere „unitate” în jurul lui Putin. Sunt petiții pentru încetarea luptelor

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kremlinul cere „unitate” în jurul lui Putin. Sunt petiții pentru încetarea luptelor

Kremlinul a estimat vineri, 4 martie, că este timpul pentru „unitate” a rușilor  în jurul președintelui Vladimir Putin, în a noua zi a invaziei din Ucraina.

„Nu este momentul să ne divizăm, acesta este momentul să ne unim”, a cerut purtătorul cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Trebuie explicat cu răbdare”

„Este momentul să ne unim în jurul președintelui nostru”, a declarat Peskov în timpul unei conferințe de presă, când a fost întrebat despre apelurile personalităților culturale din Rusia care se opun războiului.

„Există într-adevăr dezbateri aprinse între actorii culturali. Sunt cei care îl susțin pe președintele Putin, îl susțin cu sinceritate. Și sunt cei care nu înțeleg ce se întâmplă”, a spus Peskov, apreciind că acestora din urmă trebuie să li se „explice lucrurile cu răbdare”, scrie 20 Minutes.

Împotriva războiului din Ucraina circulă multe petiții cetățenești, printre care cele ale personalităților culturale, dar și ale profesioniștilor din domeniul medical.

Autoritățile ruse au înăsprit controalele interne în urma invaziei Ucrainei, inclusiv închiderea instituțiilor de presă independente, blocarea site-urilor web și adoptarea modificărilor legislative care introduc pedepse cu închisoarea pentru cei găsiți vinovați de distribuirea de „informații false” despre armată.

În ceea ce privește conflictul din Ucraina, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a indicat că Vladimir Putin nu a plănuit să vorbească cu președintele ucrainean Volodomir Zelenski, considerând că discuțiile cu o zi în urmă ar trebui să continue în acest format cu implicarea reprezentanților președințiilor.

„Aceste negocieri sunt o modalitate bună de a transmite părții ucrainene viziunea noastră asupra problemei”, a spus Dmitri Peskov.

El a mai spus că președintele rus nu intenționează să aibă o discuție cu omologul său american, Joe Biden. „Nu este de așteptat o astfel de conversație. În prezent, este dificil să-i considerăm pe acești parteneri ca interlocutori”, a spus Dmitri Peskov, în timp ce Rusia acuză Occidentul în general și Statele Unite că „instrumentalizează” Ucraina împotriva Moscovei.

author avatar
Tudor Borcea
587 afisari

6 COMENTARII

  1. Rusia este stat agresor. Putea sa recurga la sanctiuni economice nu sa mearga in Ucraina sa omoare oameni.

    • Cum a facut America in : Vietnam, America Centrala si de Sud, Iraq, Libia, Siria, Iugoslavia si Afganistan?

  2. Sa ne unim in jurul lui sa-i dam mu-ie, in numele tuturor popoarelor asuprite de cizma sovietica actuala

  3. Cuvioasa se roaga ca parapsihologul ucrainianul domnul Ignatenko sa nu-i ia mintili lui Putin cu totul mama, ci sa i le dea in minte…

  4. Unitate in jurul rahatului cu ochi numit Vladimir Putin, un jegos de dictator, sper sa plece la Mausoleu cat de curnd, grijania matii de criminal

  5. Sa ne rugam sa fie citite rugile oamenilor cat timp e treaz si nu beat de vodka…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger