AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kosovo cere o bază militară permanentă a SUA și...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kosovo cere o bază militară permanentă a SUA și aderarea la NATO

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kosovo cere o bază militară permanentă a SUA și aderarea la NATO

Kosovo a anunţat că va cere Washingtonului să înfiinţeze o bază militară permanentă pe teritoriul său, îndemnând SUA şi aliaţii săi să accepte cererea Pristinei de a adera la NATO, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

În prezent, patru membri ai Alianței condusă de SUA refuză să recunoască Kosovo ca stat independent.

„Luptători în apărarea valorilor euro-atlantice”

Într-o postare pe rețelele de socializare, duminică, ministrul Apărării din Kosovo, Armend Mehaj, a susținut că Pristina „are nevoie imediată” de o „aderare accelerată la NATO și de stabilirea unei baze permanente a forțelor americane”, având în vedere conflictul militar în curs dintre Rusia și Ucraina.

Referindu-se la „operațiunea militară specială” a Kremlinului drept „agresiune militară”, Mehaj a spus că desfășurarea permanentă a forțelor americane este necesară pentru „a garanta pacea, securitatea și stabilitatea în Balcanii de Vest și nu numai”.

„Republica Kosovo și cetățenii săi au dovedit că suntem luptători demni în apărarea valorilor euro-atlantice ale libertății, păcii și democrației, a valorilor pe care se sprijină NATO și a misiunii sale”, a scris Mehaj.

Ministrul apărării a susținut că acum este momentul ca acele state membre NATO care până acum nu au fost dispuse să recunoască Kosovo, și anume Grecia, România, Slovacia și Spania, să o facă. „Nu mai ezitați!” a scris Mehaj.

Puțin peste 50% dintre statele membre ONU au recunoscut Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în 2008, cu sprijinul Occidentului. Serbia, Rusia, China, Argentina, Brazilia, India, Indonezia, Mexic și Africa de Sud, printre alte țări, o consideră încă o regiune separatistă a Serbiei.

author avatar
Tudor Borcea
318 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” Kosovo cere o bază militară permanentă a SUA și aderarea la NATO” Bine spus:”” cere””.
    Si eu cer 1 milion euro.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger