AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să reia discuțiile de pace cu Putin....

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să reia discuțiile de pace cu Putin. Ce mai speră Zelenski

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul vrea să reia discuțiile de pace cu Putin. Ce mai speră Zelenski / Foto: printscreen

Ucraina intenționează să reia discuțiile de pace cu Rusia până la sfârșitul lunii august, după ce vor fi desfășurate operațiunile de contraatac.

Ucraina va fi într-o poziție mai bună pentru a negocia, a declarat sâmbătă negociatorul-șef al Kievului, David Arahamia, într-un interviu acordat postului american de televiziune Voice of America.

„Demilitarizarea” Ucrainei, condiția Moscovei

„Sfârșitul lunii august este momentul în care procesul de negociere ar putea fi reluat. Nu vrem să împărtășim planurile noastre cu rușii, deoarece ei le pot vedea în sursele deschise, dar cred că vom desfășura o contraofensivă în anumite zone”, a declarat Arakhamia, fără a da detalii, scrie Ukrinform.

Un acord minim cu Rusia poate fi luat în considerare dacă armata ucraineană îndepărtează trupele rusești de pe teritoriul Ucrainei sau dacă trupele rusești se retrag singure pe pozițiile dinainte de 24 februarie.

În timp ce războiul face ravagii în Ucraina, negocierile de pace au intrat în impas. La sfârșitul lunii martie, Kievul a propus în cadrul discuțiilor de la Istanbul, printre altele, renunțarea la statutul de membru NATO în schimbul unor garanții internaționale de securitate.

„Am putea lua în considerare un tratat politic precum cel propus la Istanbul. De exemplu, nu am atinge problema Crimeii timp de mai mulți ani. Nu am face-o pe cale militară, ci diplomatică”, a precizat Arahamia.

Cu toate acestea, Rusia cere demilitarizarea vecinului său și cedarea de teritorii, inclusiv a regiunilor estice Donețk și Lugansk.

author avatar
Tudor Borcea
404 afisari

5 COMENTARII

  1. in locul rusilor ar trebui denuntat tratatul ribbentrop molotov! denuntand tratatul il obligau pe zelenski sa cedeze teritorii catre toti vecinii! INTRAU POLONEZII SI UNGURII GRAMADA PESTE UCRAINIENI!:D

  2. Acolo in Donbas singura metoda e sa conduca prin rotatie e frateste. 5 ani Rusia, 5 ani conduce Ucraina. Atunci nu mai ai revendicari ca iti vine randul.

    • Te crezi la conducerea usri partid de tramvaie? Cumetre, te a distrus vaxinul pfizer grav!!

  3. Nici mie nu mi-ar place sa fie omorati romani. La fel si la o tara sau alta e acelasi sentiment.

  4. E ca rotația presedentiei Ue o data la 6 luni, a condus Romania, acum conduce Franta urmeaza Italia sau cine urmeaza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger