AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul trimite în luptă noi unități înarmate de occidentali...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul trimite în luptă noi unități înarmate de occidentali / Regimentul Azov este resuscitat

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul trimite în luptă noi unități înarmate de occidentali / Regimentul Azov este resuscitat / Foto: Twitter

Ucraina trimite la război noi unități înarmate de Occident. Kievul creează brigăzi dotate cu arme furnizate de aliații săi. Un exemplu este brigada 47 de asalt care protejează nordul Harkovului.

Kievul construiește noi unități mari, dotate cu arme occidentale. Unul dintre obiectivele statului major ucrainean este de a obține putere de foc și coerență tactică și logistică.

Brigada „Magura” cu arme NATO

Există, de asemenea, o dorință clară din partea oficialilor militari ucraineni de a alinia unitățile create în mod spontan după atacul rusesc din februarie 2022, unele dintre ele scăpând oarecum de sub controlul Kievului.

Dar aceste unități legate de forța teritorială au jucat un rol predominant în apărarea teritoriului și în special în teritoriile cucerite de Moscova, unde au creat o stare de insecuritate, hărțuind, de exemplu, eșalonul 2 rusesc.

În noiembrie anul trecut, Statul Major General ucrainean a decis să creeze o nouă brigadă în cadrul forțelor terestre. Această nouă unitate, numită Brigada 47 de asalt (și uneori numită Magura), este în curs de a fi complet echipată cu echipamente furnizate de țările NATO.

Această brigadă 47 este moștenitoarea unui batalion de voluntari creat de Valeri Markus, un fost militar, și Ivan Shalamaha. în aprilie 2022. La 28 iunie 2022, Statul Major General ucrainean a decis să mărească efectivele acestui batalion și să îl transforme într-un regiment, care a fost numit Regimentul 47 de Asalt și echipat cu blindate și artilerie, informează Ouest-France.

Instruiți în Germania

În octombrie, s-a anunțat că regimentul va deveni o brigadă cu echipamente individuale și colective provenite din transferurile NATO către Ucraina. Sergentul major Markus (30 de ani), pe contul său de Instagram, a explicat în decembrie că „în Brigada 47 încercăm să creăm principiile unei armate ucrainene cu adevărat noi, iar acest lucru se aplică la toate”.

O primă confirmare a venit în noiembrie, când au fost livrate 28 de tancuri slovene M-55 (T-55 modernizate). La aceste tancuri îmbătrânite s-au adăugat vehicule blindate mai moderne, Bradley M2A2, care vor întări brigada. Personalul său a fost deja instruit în Germania pe acest vehicul de luptă pentru infanterie, din care 110 exemplare au fost furnizate de SUA.

De asemenea, brigăzii i-au fost furnizate vehicule MRAP, vehicule rezistente la mine, unele în camuflaj de deșert. Este vorba de MaxxPro M1224 fabricate de producătorul american de echipamente Navistar International. SUA au furnizat deja 580 de astfel de arme Ucrainei.

Flota de blindate include, de asemenea, transportoare de personal pe roți Panthera T6. Aceste vehicule blindate ușoare sunt construite de Minerva Special Purpose Vehicles (MSPV), o companie din Emiratele Arabe Unite. Acestea au fost livrate în decembrie 2022.

Ivan Shalamaha, unul dintre fondatorii batalionului inițial, a primit comanda acestei noi unități mari. Brigada 47 de asalt, aflată în faza finală de formare, a fost desfășurată la nord de Harkov, într-o poziție defensivă în cazul unui nou atac terestru rusesc din nord-estul Ucrainei.

Regimentul Azov intră și el în joc

Regimentul SSO Azov (o unitate de forțe speciale) a fost integrat în brigada a 3-a independentă de asalt. Cu această ocazie a fost postat un videoclip.

Creată în 2014, această organizație paramilitară a fost criticată de mult timp pentru ideologia sa ultranaționalistă. Unitatea și-a reluat serviciul în februarie 2022 și s-a răspândit în toată țara, înființând detașamente de forțe speciale (SSO), unele dintre acestea fiind apoi integrate în brigăzile 98, 108 și 127 de apărare teritorială. Se amintește de rezistența soldaților săi în fabrica Azovstal din Mariupol.

De la 1 noiembrie, o parte dintre luptătorii săi au fost grupați într-o nouă unitate oficială a forțelor armate ucrainene, cea de-a treia brigadă de asalt independentă. Aceasta este angajată din decembrie pe frontul din Bahmut. Aceasta este formată, printre altele, din trei batalioane de infanterie mecanizată, un batalion de tancuri și un batalion de apărare sol-aer.

author avatar
Tudor Borcea
679 afisari

11 COMENTARII

    • Si tu ce-ai vrea „dasteptule”??? Sa-si lase tara cotropita de imbecilii rusi?! Degeaba le sugi cariciul orcilor…

  1. In ritmul luptelor dim Dombas in martie trebuie sa-i refaca din nou. Poate atunci cu tancuri model din anii 80 nu din anii 60.

  2. ucraina este varful de lance al demonului american ! Nu pot sa nu ma intreb de ce scarbele americane sustin cel mai corupt stat european, unde nu exista democratie …o tara in care guvernul a ajuns la putere prin lovitura de stat !

    • pentru ca vor sa facă dictatura în toata Europa,vor sa interzică presa incomoda sau partidele din opoziție asa cum a făcut magnificul zelenski,vor ca noi sa fim niște zombii ascultători,iar dacă cumva ne răsculat o sa aibă o armata precum batalionul azov

  3. Ucraina este varza iar militari occidentali sint niste poponari drogati si fatalai si pot sa le suga poola la Rusi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger