AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul spune că se află la doar „50...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul spune că se află la doar „50 de kilometri” de Rusia / Un punct de cotitură în conflict?

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul spune că se află la doar „50 de kilometri” de Rusia / Un punct de cotitură în conflict? / Foto: printscreen

Statul Major ucrainean a explicat, duminică, că se forțele Kievului se află la aproximativ „50 de kilometri de frontiera ruso-ucraineană”, în nord-estul țării.

Un punct de cotitură în război? Ucraina a anunțat duminică că trupele sale au recucerit în septembrie peste 3.000 de kilometri pătrați de teritoriu de la forțele rusești, în cadrul unei contraofensive în nord-estul țării.

Peste 3.000 de kilometri pătrați, sub control ucrainean

„De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătrați au fost readuși sub control ucrainean”, a declarat Valeri Zaluujni, comandantul-șef al armatei ucrainene, într-un comunicat. „În jurul Harkovului, am început să avansăm nu doar spre sud și est, ci și spre nord. Suntem la 50 de kilometri de graniță”, a spus el.

La începutul acestei luni, armata ucraineană a anunțat mai întâi o contraofensivă în sud, înainte de a face o pătrundere surprinzătoare și fulgerătoare a liniilor rusești în nord-est, în regiunea Harkov, în cursul săptămânii trecute.

Guvernatorul rus al regiunii ruse Belgorod, la granița cu Ucraina, a declarat că mii de persoane au fugit din regiunea Harkov spre Rusia. „Nu a fost cea mai ușoară noapte, nu a fost cea mai ușoară dimineață. În ultimele 24 de ore, mii de oameni au trecut granița”, a declarat Viaceslav Gladkov într-o adresă video, postată pe canalul său Telegram.

Anterior, Statul Major General ucrainean a anunțat că „eliberarea unor părți de teritoriu din districtele Kupiansk și Izium din regiunea Harkov era în curs de desfășurare”.

Cu o zi înainte, Kievul a anunțat că forțele sale au intrat în Kupiansk, care se află pe rutele de aprovizionare ale trupelor rusești.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), cu sediul la Washington, forțele ucrainene au avansat pe alocuri „pe o adâncime de 70 km” și au recucerit „mai mult teritoriu în cinci zile decât au capturat rușii în toate operațiunile lor din aprilie”.

author avatar
Tudor Borcea
482 afisari

8 COMENTARII

  1. Momeşte inamicul pentru a-l prinde în capcană; simulează dezordinea şi loveşte.
    Sun Tzu în Arta războiului

    Pfff ! Poi in baza unui astfel de „progres” fortele „Ucrainiene” ar putea cucerii si vreo cateva orase din Rusia in doar „cateva ore” ,
    cam asta vrea Ministerul adevarului din WASHington sa ne faca sa credem. Fortele „Ucrainiene” au de-a face cu o dezordine simulata si vor cadea, cel mai probabil
    in capcana pregatita de armata Rusa care a si inceput deja, sa atace cu lovituri de inalta precizie.

  2. …asta cu „potrivit ISW cu sediul la Uașington” te face sa cazi cu scaunul de ras. știți „ISW” aparține cuplului de ovrei Nuland-Kagan..mai credibili decât ăștia sunt CNN sau BBC.

    • Prost hussar…! Institute for the Study of War ( Institutul pentru Studiul Razboiului are ca fondatoare pe Kimberley Ellen Kagan ( n. 1972 – 50 de ani ), doctor in istorie la Universitatea Yale . Este un think tank din Statele Unite extrem de respectat , ofera cercetari si analize cu privire la problemele apararii si afacerilor externe . E usor de persiflat si de discreditat pentru un boschetar cu slitul umed de la mitilic . Ce zice vulpea cand n-ajunge la struguri ?

  3. Anonim ai primit informatii militare de la Kremlin privind tactica si strategia rusilor sau ai doar sperante ?

  4. Dacă Zelenski nu anunță că forțele ucrainene au pătruns pe teritoriul Rusiei nu am făcut nimic. Aștept să aud cum Armata ucraineană se îndreaptă în pas săltăreț spre Moscova, ca până în iarnă să o cucerească.

  5. In zona de conflict ca asa au jumate de granita. Rusii se pot retrage tehnico- tactic chiar si mai mult. La iarna nu va fi usor rusii lupta f bine iarna. Nu va bucuraiti asa se bucura si domnul Hitler. Razboiul are cotituri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger