AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul face prăpăd în Donețk și Lugansk. Rusia: Occidentul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul face prăpăd în Donețk și Lugansk. Rusia: Occidentul ignoră bombardamentele din Donbas

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul face prăpăd în Donețk și Lugansk. Rusia: Occidentul ignoră bombardamentele din Donbas

Separatiștii din Donbas acuză forțele Ucrainei de bombardamente extrem de violente, care au distrus infrastructuri critice, lipsindu-i pe locuitori de apă potabilă, energie electrică și căldură.

Autoritățile autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk (DNR și LNR) au început, vineri, să evacueze în masă populația civilă dincolo de teritoriul republicilor, în regiunea vecină Rostov din Rusia.

Separatiștii și Kievul se acuză reciproc

Peste 6.603 de locuitori au părăsit deja regiunea, inclusiv 2.436 de copii, potrivit presei ruse.

Începând de săptămâna trecută, bombardamentele de artilerie din partea Ucrainei s-au intensificat. La Donețk, se aud sirene de apărare civilă și s-au format cozi uriașe la benzinării și la bancomate.

Bombardamentele au distrus o serie de infrastructuri critice din Luganks, unde locuitorii  au rămas, luni, fără curent, căldura și apă. Potrivit separatiștilor, o serie de explozii au avut loc la o termocentrală și la o stație de filtrare a apei.

O situație similară s-a înregistrat și în Donețk, unde oamenii au rămas fără apă potabilă, după o altă explozie la stația de epurare a apei.

Serviciile secrete ucrainene spun că exploziile ar fi fost provocate chiar de separatiști, care la rândul lor spun că acestea au fost distruse după ce au fost bombardate de forțele militare ucrainene.

Occidentul se uită în altă parte

Un total de 49 de încălcări ale încetării focului de către forțele armate ucrainene au fost înregistrate pe teritoriul autoproclamatei Republici Populare Lugansk, sâmbătă, scrie Tass.

Atacurile au vizat 27 de zone rezidențiale ale republicii.

Politica țărilor occidentale care preferă să ignore bombardarea Donbasului de către trupele ucrainene ar putea împinge Kievul la o ofensivă la scară largă, a declarat duminică Dmitri Poliansky, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Federației Ruse la ONU.

author avatar
Tudor Borcea
578 afisari

6 COMENTARII

  1. Russia Today să trăiască și să înflorească… De ce trebui să-i citim dezinformările sistematice traduse (aproximativ) în limba română?

    • Tu de ce dezinformezi, bre habarnila? Numai rusii dezinformeaza, occidentalii nu?

  2. Bateti-va intre voi, pui de stalinisti ! Praful si pulberea sa se aleaga de voi ! O viata n-am avut bunici, omoriti de voi, betivanilor !

  3. Occidentalii fac mare caz pentru situația din Ucraina, dar uită să spună cum au procedat ei în fosta Jugoslavie unde au bombardat tot, folosind chiar muniție cu uraniu sărăcit și bombe cu grafit. Atunci a fost bine iar acum nu mai este? Adevărat, s-au creat precedente periculoase, care ar putea crea crize și în alte zone, unde pot fi trezite sentimente revizioniste.

  4. ANONIM poate bunicii tai au fost la STALINGRAD si nu aveau ce sa caute acolo prostule .deKOSOVOnu zice nimic amerolaci atunci a fost corect politic?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger