AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul bombardează vestul Rusiei, în regiunea Belogorod / Guvernator:...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul bombardează vestul Rusiei, în regiunea Belogorod / Guvernator: „Situația este cea mai dificilă”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul bombardează vestul Rusiei, în regiunea Belogorod / Guvernator: „Situația este cea mai dificilă”

Un bombardament ucrainean a lovit miercuri satul Solohi din regiunea Belgorod, provocând moartea unei persoane și rănirea altor șase, a anunțat guvernatorul regiunii.

O persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite în sud-vestul Rusiei în urma unor bombardamente venite dinspre Ucraina, a declarat miercuri guvernatorul rus al regiunii afectate.

Atacuri repetate la frontieră

„În momentul de față, o persoană și-a pierdut viața, a murit în ambulanță, și există trei răniți”, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, pe aplicația de mesagerie Telegram. Ulterior, numărul răniților a crescut la șase.

El a declarat că situația este „cea mai dificilă” din regiunea sa de când președintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie, scrie Le Point.

Viaceslav Gladkov a acuzat Ucraina că a vizat satul Solohi, spunând că o casă a fost parțial distrusă. Autoritățile din regiunile de frontieră ale Ucrainei acuză în mod regulat forțele Kievului de lansarea de atacuri împotriva Rusiei.

În aprilie, Viaceslav Gladkov a acuzat elicopterele ucrainene că au atacat un depozit de combustibil din Belgorod.

author avatar
Tudor Borcea