AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul ar putea folosi o bombă murdară, avertizează Moscova...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul ar putea folosi o bombă murdară, avertizează Moscova / Serghei Șoigu a discutat cu omologii din Franța și Turcia

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul ar putea folosi o bombă murdară, avertizează Moscova / Serghei Șoigu a discutat cu omologii din Franța și Turcia / Foto: printscreen

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a discutat duminică la telefon cu ministrul francez al forțelor armate, Sebastien Lecornu, și cu omologul său turc, Hulusi Akar, despre conflictul din Ucraina, a anunțat armata rusă într-un comunicat.

În timpul conversației cu omologul său francez, Serghei Șoigu a denunțat situația din Ucraina „care are tendința de a escalada incontrolabil”, potrivit comunicatului.

O armă radiologică

De asemenea, el i-a vorbit lui Sebastien Lecornu, precum și lui Hulusi Akar, despre „preocupările sale cu privire la posibile provocări din partea Ucrainei prin utilizarea unei bombe murdare”, a precizat aceeași sursă.

O bombă murdară se referă la o armă radiologică care folosește explozibili convenționali pentru a răspândi materiale radioactive, de regulă deșeuri radioactive de la centrale nucleare sau spitale.

Vineri, Serghei Șoigu a vorbit la telefon cu omologul său american, Lloyd Austin, pentru a doua lor conversație de la începutul conflictului din Ucraina.

Situația din Ucraina s-a numărat printre subiectele discutate de cei doi oficiali, potrivit Moscovei și Washingtonului.

Anunțurile vin în contextul în care Rusia, care a lansat un nou asalt asupra Ucrainei la sfârșitul lunii februarie, se confruntă cu o contraofensivă ucraineană majoră și susține o „creștere semnificativă” a tirurilor ucrainene asupra mai multor regiuni de frontieră rusești.

author avatar
Tudor Borcea