AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul acuză armata rusă de violuri în orașele ucrainene

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul acuză armata rusă de violuri în orașele ucrainene

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Kievul acuză armata rusă de violuri în orașele ucrainene

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat vineri, 4 martie, că trupele ruse comit violuri în orașele ucrainene ocupate.

Kuleba nu a furnizat nicio dovadă în sprijinul afirmației sale, scrie Reuters.

Sursa precizează că nu a putut verifica afirmațiile lui Dmitro Kuleba din surse independente.

Zelenski le cere rușilor să iasă în stradă

„Când orașele voastre sunt bombardate, când soldații violează femei în orașele ocupate – și avem, din păcate, cazuri când soldații ruși violează femei în orașele ucrainene – există nenumărate cazuri – este greu să vorbim despre eficiența dreptului internațional”, a spus Kuleba în cadrul unei ceremonii la Chatham House, la Londra.

„Dar acesta este singurul instrument de civilizație care ne este disponibil pentru a ne asigura că, în cele din urmă, toți cei care au făcut posibil acest război vor fi aduși în fața justiției”, a spus Kuleba, care care s-a exprimat în engleză.

Vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a vorbit după atacul asupra centralei nucleare Zaporojie, din noaptea de 3 spre 4 martie.

Președintele ucrainean a solicitat o întărire imediată a sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei și le-a cerut rușilor să iasă în stradă pentru a protesta împotriva invaziei ruse a Ucrainei.

author avatar
Tudor Borcea