AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI în UCRAINA. Kasparov, opozantul liderului de la Kremlin: „Nu este nicio...

RĂZBOI în UCRAINA. Kasparov, opozantul liderului de la Kremlin: „Nu este nicio diferență între Hitler, Stalin, Putin”/Ce spune despre Zelenski – VIDEO

RĂZBOI în UCRAINA. Kasparov, opozantul liderului de la Kremlin: „Nu este nicio diferență între Hitler, Stalin, Putin”/Ce spune despre Zelenski - VIDEO (sursa foto. captură video)

Războiul din Ucraina, de la începutul căruia au trecut deja peste două luni, continuă să fie subiectul către care se îndreaptă atenția lumii întregi.

Celebrul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari jucători de șah ai lumii și cunoscut opozant al actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin, a ajuns recent în România, pentru a fi prezent la un eveniment de șah desfășurat la Palatul Parlamentului, în București.

Kasparov: „Dictatorii nu se întreabă ‘de ce?’. Ei se întreabă ‘de ce nu?’”

Kasparov a vorbit, în cadrul emisiunii „Tema Zilei” de la TVR, despre războiul din Ucraina. Și despre Vladimir Putin.

Problema cu dictatorii este că ei nu se schimbă. Nu este nicio diferență între Hitler, Stalin, Putin, poate îl putem include și pe Ceaușescu. Dictatorii nu se întreabă ‘de ce?’. Ei se întreabă ‘de ce nu?’. Iar Putin am văzut că poate lua un teritoriu, poate omorî oameni în Siria, cum a făcut în Alep, în Siria, prin bombardări masive. A făcut atâtea crime fără nicio consecință”, a susținut Garry Kasparov.

Criticile la adresa actualului președinte rus venite din direcția celebrului șahist nu s-au oprit aici. „De aceea a atacat Ucraina. Pentru el era doar următorul pas. Și dacă nu ar fi fost rezistența eroică a Ucrainei și a conducerii lui Volodimir Zelenski, am fi văzut o altă capitulare a lumii și negocieri pentru a salva anumite părți ale Ucrainei”, a mai spus Kasparov.

Critici la adresa unor politicieni europeni: ”Mai au puțin și își vor recunoaște vina de a-l fi creat pe Putin așa cum e acum”

Acesta nu s-a ferit să -și arate nemulțumirea la adresa unor reprezentanți ai scenei politice europene. „Mulți politicieni europeni mai au puțin și își vor recunoaște vina de a-l fi creat pe Putin așa cum e acum, dar cei care sunt surprinși de crimele de război din Ucraina trebuie să-și amintească de Alep, de armele chimice din Siria, de Groznîi în anii 2000, de uciderea oponenților politici”, a mai spus Kasparov în interviul acordat TVR.

Cunoscutul jucător de șah a mai ținut să-l laude pe actualul lider de la Kiev, cu trimitere la faptul că până să ajungă în fruntea Ucrainei a fost actor de comedie.

„Avem așa de mulți politicieni care au devenit clovni și un comediant a devenit erou. Este o lecție de istorie”, a susținut Garry Kasparov,

cu referire la Volodimir Zelenski.

author avatar
Andrei Coman