AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Joe Biden le-a explicat americanilor de ce SUFERĂ: "Vladimir...

Război în Ucraina. Joe Biden le-a explicat americanilor de ce SUFERĂ: „Vladimir Putin e de vină”

joe-biden-suaRăzboi în Ucraina. Joe Biden le-a explicat americanilor de ce SUFERĂ: "Vladimir Putin e de vină"

Joe Biden a reacţionat rapid după anunţul creşterii ratei anuale a inflaţiei în SUA în luna februarie la 7,9%, cel mai ridicat nivel în ultimii 40 de ani.

A acuzat invazia rusă în Ucraina pentru creşterile de preţuri, dar a apreciat în acelaşi timp că preţul pe care Rusia îl plăteşte prin sancţiunile împotriva ei este ”mult mai devastator” decât cel pe care îl suportă cetăţenii americani pe plan intern.

Biden, dispus să sacrifice economic SUA

Preşedintele american s-a adresat democraților la retragerea membrilor lor din Philadelphia, unde a abordat creșterea inflației în SUA, punând vina inflației pe seama lui Putin, pe fondul războiului său din Ucraina, precum și al pandemiei de COVID-19.

Aşa cum am spus de la început, vor fi costuri interne după ce impunem sancţiuni puternice ca răspuns la războiul neprovocat declanşat de Putin, dar americanii ştiu asta: costurile pe care noi le impunem lui Putin şi acoliţilor săi sunt mult mai devastatoare decât costurile pe care noi le suportăm”, a motivat în continuare liderul de la Casa Albă.

Raportul de astăzi privind inflaţia este un rapel că bugetele americanilor sunt sub presiunea creşterilor de preţuri şi familiile încep să simtă impactul creşterilor de preţuri provocate de (preşedintele rus Vladimir) Putin.

O mare contribuţie la inflaţia de luna aceasta revine creşterilor de preţuri la gaze şi energie ca reacţie la acţiunile agresive ale lui Putin”, a explicat Biden.

Eliberează rezervele de petrol

Războiul lui Putin din Ucraina a dus la creșterea prețurilor la combustibil, dar inflația a fost o problemă politică pentru Biden cu mult înainte de invazia rusă. Economiști din întregul spectru politic au indicat cheltuielile democraților ca un factor determinant al inflației în Statele Unite.

Biden a vorbit şi despre eforturi menite să scadă preţurile, precum eliberarea unor cantităţi din rezervele strategice de petrol ale SUA.

author avatar
Andrei Ștefan
206 afisari

3 COMENTARII

  1. & Ăstora nu le maiajung siouxi, apașii , cherokee, comanși, huroni, alți aborigeni ai Americii, ?

  2. Pandemia a uitat o senilul ca era totul inchis si cu susul in jos i a daramat razboiul lui putin de doua sapt economia!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger