AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Întâlnire de gradul 0 Vladimir Putin - Volodimir Zelenski,...

Război în Ucraina. Întâlnire de gradul 0 Vladimir Putin – Volodimir Zelenski, prevestită de Kremlin

putin-si-zelenskiRăzboi în Ucraina. Întâlnire de gradul 0 Vladimir Putin - Volodimir Zelenski, prevestită de Kremlin

După încheierea întâlnirii dintre cei doi miniștri de Externe, pe teren neutru, în Turcia, șeful diplomației ruse a anunțat că negocierile vor continua și, mai mult, a dat de înțeles că președintele Vladimir Putin nu exclude o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru discutarea unor probleme ”specifice”.

Negocierile din Turcia au avut loc în contextul în care, după două săptămâni de război, Rusia pare departe de a-și fi atins obiectivele anunțate la 24 februarie, când Putin a autorizat intervenția militară.

Kremlin vede posibilă o întâlnire de gradul 0

„Nimeni nu exclude posibilitatea unei întâlniri între Putin și Zelenski. În teorie, este într-adevăr posibil”, a spus purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov, comentând o remarcă a purtătorului de cuvânt al președintelui turc Ibrahim Kalin conform căreia o întâlnire între președinții rus și ucrainean ar putea avea loc în viitorul apropiat.

Acesta a adăugat că ”în primul rând, delegațiile și miniștrii trebuie să își facă partea lor pentru a se asigura că președinții se întâlnesc nu numai de dragul procesului și al unei conversații, ci pentru a ține o întâlnire care ar avea rezultate”.

Negocierile n-au dat roade, până acum

Poziția Rusiei nu este un secret, a fost formulată și adusă la cunoștința negociatorilor ucraineni. Așteptăm să primim clarificările lor”, a mai declarat Peskov.

Am evocat un armistiţiu, însă nu s-a realizat niciun progres în acest sens. Ucraina nu se va preda. Suntem deschişi diplomaţiei, dar, dacă aceasta nu funcţionează, ne vom apăra ţara şi poporul.

Noi doream să obţinem o încetare a focului de 24 de ore. Lavrov a spus că Moscova dorea să vorbească despre coridoare umanitare”, a precizat şi şeful diplomaţiei ucrainene, Dimitro Kuleba.

author avatar
Andrei Ștefan
617 afisari

2 COMENTARII

  1. Il pune Putin pe Zelenski in patru labe si-i baga P U L A in CUR in ritm de cazacioc si-i sopteste ” iti place sau nu, trebuie sa o suporti”.
    Dupa aia isi scoate P U L A si E JA CU LEA ZA pe mecla evreului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger