AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. „Întâi vin tancurile, apoi armele nucleare”. Donald Trump, declarație...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. „Întâi vin tancurile, apoi armele nucleare”. Donald Trump, declarație incendiară

donald trumpDonald Trump scapă de justiție?! Guvernatorul Floridei, declarații surprinzătoare: „Statul nu va răspunde unei cereri de extrădare”

Fostul președinte american Donald Trump s-a exprimat joi împotriva trimiterii unor tancuri Ucrainei, afirmând că vor urma armele nucleare și făcând un apel la încheierea războiului.

„ÎNTÂI VIN TANCURILE, APOI ARMELE NUCLEARE. Opriți acest război nebunesc, ACUM. Atât de ușor de făcut”, a transmis fostul președinte republican pe Truth Social, rețeaua de socializare pe care a lansat-o în octombrie 2021 după ce marile platforme social media din Statele Unite i-au blocat conturile ca urmare a revoltei mortale de la Capitoliul din Washington.

Donald Trump, împotriva trimiterii de tancuri Ucrainei

Președintele rus Vladimir Putin, pe care Trump l-a numit un „geniu” în săptămâna în care Rusia a lansat o invazie neprovocată a Ucrainei în februarie 2022, a făcut în mod repetat amenințări nucleare pe tot parcursul războiului.

Experții nucleari și-au exprimat îngrijorarea serioasă cu privire la amenințările lui Putin, istoricii de seamă avertizând că retorica și acțiunile liderului rus au prezentat pericole nucleare chiar mai mari decât în ​​timpul crizei rachetelor cubaneze din apogeul Războiului Rece.

Însă mulți analiști militari de top și experți din Rusia spun, de asemenea, că amenințările nucleare ale lui Putin sunt concepute în mare măsură pentru a descuraja Occidentul să continue să ofere Ucrainei asistență de securitate crucială, potrivit businessinsider.com.

Trump a declarat că Ucraina ar fi trebuit să facă o „înțelegere” cu Putin

„Ar fi trebuit cel puțin să facă o înțelegere. Ar fi putut renunța la Crimeea. Ar fi putut face ceva cu NATO, ‘Okay, nu o să intrăm în NATO’ și atunci ai fi avut o țară fiindcă cred că Putin voia să facă o înțelegere. Și cred că acum nu vrea să facă o înțelegere. Cred că este mult mai greu să faci o înțelegere. El aruncă în aer tot locul. Adică, el va lua tot locul”, a spus Donald Trump.

Fostul președinte american a mai afirmat că este „foarte, foarte trist ceea ce s-a întâmplat cu Ucraina. Foarte, foarte trist”, adăugând că ucrainenii „trebuie să facă o înțelegere înainte să se termine totul. Ai sute de mii de oameni care sunt morți și mutilați – unii sunt mutilați”.

Noile sale comentarii vin după ce Joe Biden a anunțat miercuri că va trimite 31 de tancuri Abrams Ucrainei, anunțul său venind după ce cancelarul german Olaf Scholz a confirmat oficial că Berlinul va furniza o companie de 14 tancuri Leopold 2 forțelor Kievului.

author avatar
Andreea Vlad