AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Incredibil ce plănuiesc rușii să facă în Mariupol! -...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Incredibil ce plănuiesc rușii să facă în Mariupol! – FOTO&VIDEO

mariupolRĂZBOI ÎN UCRAINA. Incredibil ce plănuiesc rușii să facă în Mariupol! - FOTO&VIDEO

Mariupol a fost printre primele orașe capturate de ruși. După două luni de război, orașul-port de la Marea Azov este distrus din temelii.

Însă, chiar și așa, preluarea orașului este o victorie strategică pentru Rusia și o lovitură majoră dată Ucrainei.

Mariupol, centru economic al Ucrainei

Mariupol, cu o populație de peste 400.000 de locuitori înainte de război, este cel mai mare oraș ucrainean la Marea Azov și principalul port care deservește industriile și agricultura din estul Ucrainei.

Tot aici se află și unele din cele mai mari combinate siderurgice din Ucraina, începând cu Azovstal, care a fost grav avariat în timpul luptelor.

Rușii încep să reconstruiască Mariupolul

Iată de ce rușii anunță că încep să reconstruiască Mariupolul. Ministerul Construcțiilor din Rusia intenționează să asiste la restaurarea orașului, a declarat chiar ministrul Irek Fayzullin, citat de tellereport.com.

Noul primar proclamat de forțele ruse în Mariupol, Konstantin Ivașcenko, face deja planuri pentru reconstrucția orașului.

Căderea Mariupolului i-a oferit Rusiei controlul asupra unuia dintre cele mai mari porturi din Ucraina. S-a creat de asemenea un coridor terestru între Crimeea și regiunile separatiste Lugansk și Donețk.

Teatrul din Mariupol, reconstruit din temelii

Zilele trecute, angajații Ministerului Situațiilor de Urgență din Republica Populară Donețk și voluntarii curățau molozul după distrugerea Teatrului Dramatic Regional Academic Donețk din Mariupol, semn că planurile rușilor sunt cât se poate de seriose.

Pe 16 martie, în centrul orașului Mariupol, militarii ruși au bombardat Teatrul Dramatic, unde sute de oameni se ascundeau de bombardamente.

author avatar
Andreea Vlad
1.826 afisari

6 COMENTARII

  1. Ucraina lui Zelenski este KAPUT.! Luptele de strada si din blocuri civile,unde erau ascunsi MERCENARII straini occidentali,au dus la dezastrul orasului Mariupol.

    • Mars in Iad cu Putin, rusi tai barbari au distrus si omorat oameni nevinovati! Drum bun!

  2. Crimele de război ale mujicilor ruși vor fi pedepsite! O lume întreagă a asistat la distrugerea din temelii a unui oraș întreg. De către ruși. Pe teritoriul Ucrainei. E de noaptea minții să cauți „explicații” sau „justificari”. Rușii sunt invadatorii care își vor primi pedeapsa. O să reconstruiască Mariupolul ca reparații de război. In zeghe.

  3. krivoi rog construit cu banii nostrii de tampitul ala odios psihopat si genocidar de ceausescu impreuna cu demonica aia de nevasta-sa si camarila securista blestemate fie-le sufletele in veci la toti astia, cum sta?

    • Așa cum am mai vorbit. Este in Ucraina, noi cheltuim in continuare cu așa zisa conservare, bani aruncați pe apa sâmbetei. Problema este ca iubita unora, Ucraina, nu vrea sa recunoască aportul României si altor state est europene, la respectiva investiție. NU este singurul caz in care Ucraina s-a comportat mizerabil cu Romania si romanii, inclusiv cei care viețuiesc in acest stat avorton. Cat despre blestemul tău, ai grija, s-ar putea sa fie bumerang. Nu Ceaușescu a dat banii ci romanii, iar beneficiarii producției de acolo, tot romanii si alte popoare care au investit erau. Numai ca a venit ” democrația ” asta fără noima, si a dat totul peste cap. Spre deosebire de vajnici noștri democrați post decembriști, asemenea investiții erau gândite, da, gândite in complex. Adică se construia o industrie siderurgica puternica, dar nu oricum, ci se asigura si sursa de materii reprime, in cazul nostru minereu de fier, cat mai aproape, mai ușor de transportat, de extras, de calitate, si in același timp, s-a ridicat combinatul siderurgic Călărași, care să prelucreze minereul din URSS, acum Ucraina. Ce bine ne prindea acum aceasta investiție, otelul fiind la mare căutare.

  4. Andreea sa o iau pe ma ta pe cosor, sa iti trag la mu ie si sa te scuip pe ochișori pentru mesajele șterse

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger